woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Anne-José Haaksema: Meest Ondernemende Vrouw én publieksfavoriet

12 mei 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Wat nog niet eerder was voorgekomen in het 5-jarig bestaan van het platform Vrouw & Altena werd in het gemeentehuis van Aalburg waarheid: twee prijzen werden toegekend aan één genomineerde ondernemende vrouw. Anne-José Haaksema werd allereerst bekroond met de Publiekprijs om direct aansluitend als Meest Ondernemende Vrouw van Altena 2017 te worden gelauwerd. Haaksema was dolblij, 'dankbaar' en sprakeloos: 'Dit had ik nooit verwacht.' Jantine Vos sleepte de Innovatieprijs in de wacht.

In een bomvolhuis van de burgers van Aalburg werden vanavond (12-5) de vijf genomineerden in de spotlights gezet. Moniek van Delzen (Monieks Uitvaartverzorging, Autje van der Lee (GSW Altena), Jantine Vos (BonneVie Zorg), Anne-José Haaksema (Matchability) en Lida Spuijbroek (directeur Willem van Oranje College).

Een jury selecteerde uit de vele voordrachten deze vijf vrouwen die onderscheidend zijn in hun branche, maatschappelijk betrokken zijn en zinvolle matches maken tussen mensen en/of bedrijven. Alle kandidaten komen uit Altena en/ of werken in de regio, al dan niet zelfstandig. De achterliggende weken werden voor de genomineerden gekenmerkt door een periode vol inzet om vooral toch maar veel publieksstemmen te vergaren. De kandidaten deden dat op allerlei creatieve manieren. De online stemming via Vrouw en Altena groeide uit tot een heuse wedstrijd met een dikke 4.000 stemmers.  

Publieksprijs en Juryprijs
Anne-José kreeg de prijs voor de ondernemende vrouw van 2017 uit handen van jurylid Harry Cornet. De publieksprijs kreeg ze van Madeleine van Toorenburg, kamerlid voor het CDA. Na afloop sprak de gelukkige winnares: ''Ik ben toch wel trots en dankbaar.  Ik hoop dat ik hiermee heel veel jonge mensen inspireer om te gaan werken bij een woningcorporatie.' Matchability uit Giessen is een organisatie voor én met jong woningcorporatietalent. 'We bieden ondersteuning op functieniveau en op projectbasis aan woningcorporaties in Nederland.'

Innovatieprijs
De Innovatieprijs, de waardering voor het meest vernieuwende, bijzondere bedrijf, dienst, product en/of ondernemer, werd door Karin Bottinga (Rabobank Altena) uitgereikt aan Jantine Vos van BonneVie uit Wijk en Aalburg. Jantine Vos (foto onder) na afloop: 'Ik had dit niet verwacht, maar ik voel mij nu wel heel speciaal. Samen met mijn team zetten wij iets heel bijzonders neer voor de samenleving. Dit is de kroon op ons werk.' Vos verwacht dat dit podium haar na vanavond meer bekendheid zal opleveren. 'Mogelijk dat meer mensen je kennen en weten te vinden.' 

De jury
De jury bestond uit voorzitter Fientje Bax (Stichting Altena Kennispoort), Renze Bergsma (wethouder gemeente Woudrichem), Karin Bottinga (Manager Bedrijven Rabobank Altena), Harry Cornet (Eigenaar Maritieme Coatings B.V.) en Karin Struijk, projectmanager Werkendam Maritime Industries (WMI) en winnares van de Innovatieprijs van 2016.

Een tevreden juryvoorzitter Fientje na afloop: 'Een dubbele winnaar vanavond! Het is een kanjer. Voor ons is dit na vijf jaar ook een kroon op het werk. Twee kandidaten zaten heel dicht tegen elkaar aan. Deze avond maakte het verschil met een paar stemmen. We hebben van meet af aan rekening gehouden met de mogelijkheid van een dubbele winnaar. De winnaar is dan ook de terechte winaar. Een prachtige ondernemer in diverse opzichten.'
Fientje verwacht ook de komende jaren nog succesvolle ondernemende vrouwenverkiezingen te kunnen organiseren. 'Het event heeft zich bewezen. De vrouwen raken zéker niet op. Er zijn nog voldoende kandidaten met goede ondernemende initiatieven en een grote inzet en maatschappelijke betrokkenheid. Maar het zou mooi zijn als we de verkiezingen een groter, regionaal podium kunnen geven.' Of er wat dat betreft al wat in het vat zit voor 2018, daarover liet de voorzitter zich verder niet uit.  

De Meest Ondernemende Vrouw van Altena wordt georganiseerd door Stichting Altena Kennispoort.

Foto 1 boven: Anne-José Haaksema Foto 2 midden: Moniek van Delzen, Autje van der Lee, Jantine vos, Anne-José Haaksema, Lida Spuijbroek. Foto 3 hierboven: De vijf genomineerden mét vier juryleden. 

(Alle foto's ©Aalburg.Net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.