dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Verschoorschool opent in najaar deuren voor iedereen

11 mei 2017 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De Burgemeester Verschoorschool laat de laatste maanden in het pand aan de Jan van Arkelstraat 39 in Sleeuwijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Tot de verhuizing in oktober 2017 organiseert de basisschool diverse activiteiten, waaronder sponsoracties voor het nieuwe leerplein en een reünie voor oud-leerlingen en –medewerkers.

‘De verhuizing naar de brede school, de Esdoorn, betekent voor de Verschoorschool veel meer dan een nieuw onderkomen en een ander adres. De inrichting van het nieuwe gebouw sluit nog beter aan bij onze onderwijskundige visie. Wij passen vernieuwende onderwijsmethoden toe en maken daarbij gebruik van een leerplein, een centrale plek in onze school. Dankzij de opbrengsten van de diverse sponsoracties kunnen wij deze ruimte straks nog leuker aankleden en optimaler uitrusten dan we vooraf hadden gedacht. Daar ben ik trots op’, aldus Roel Hoogendoorn, algemeen directeur van Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena, waar de Verschoorschool onder valt.

Fancy fair
In april verkochten de leerlingen mandjes met chocoladepaaseitjes aan familie, kennissen en buurgenoten. Deze sponsoractie leverde ruim EUR 1.000 op. Op zaterdag 10 juni a.s. nodigt de Verschoorschool alle inwoners van Sleeuwijk uit voor een gezellige fancy fair. Leerlingen, leerkrachten en ouders dragen hun steentje bij aan een feestelijk evenement met uiteenlopende activiteiten. Denk aan schminken, oudhollandse spelletjes en knutselworkshops. Bovendien zal er schoolmeubilair worden geveild.
Tijdens de fancy fair, die plaatsvindt tussen 11 en 16 uur, zal ook de innerlijke mens niet worden vergeten en is er allerlei lekkers te koop. Het evenement is kosteloos toegankelijk voor jong en oud en ook deze opbrengsten gaan volledig naar het leerplein.

Reünie
Voordat het schoolgebouw aan de Jan van Arkelstraat na bijna 45 jaar zijn deuren sluit, is er voor oud-leerlingen en –medewerkers op zaterdagmiddag 9 september 2017 een laatste kans om hun voormalige school te bezoeken. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen herinneringen worden opgehaald en foto’s uit de oude doos worden bekeken. Op de website www.obsverschoor.nl tref je meer informatie over deze reünie en staat hoe je je kosteloos kan aanmelden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.