donderdag 25 april 2024

GRC'14 sleept tegen LRC punt uit het vuur

8 mei 2017 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - GRC'14 sleepte tegen LRC weliswaar nog een puntje uit het vuur, maar het team is daarmee nog niet helemaal veilig. Samen met LRC en Nieuw Lekkerland knokken zij voor plaatsbehoud. De papieren voor GRC en LRC zijn daarbij iets gunstiger. Dit omdat Nieuw Lekkerland volgende week tegen Rijsoord speelt die bij winst kampioen is. LRC speelt tegen Zuidland en GRC moet naar SHO.

Voor rust was LRC de betere ploeg. GRC leed te veel balverlies en dit leidde in de eerste minuut al tot een grote kans voor Bart Barendregt die alleen voor Dennis Mijdam verscheen. Deze bracht echter met de voet redding. Bij de tegenstoot schoot Michael van de Oever net over.
Twee minuten later stopte Dennis Mijdam eenvoudig een schot van Mounir el Ouazizi. Een omhaal van Brennan Bieri verdween in de handen van Dennis Mijdam. Aan de andere kant schoot Maba eerst naast en een minuut later werd zijn schot door Elroy Vink gestopt. Twee minuten later kopte Marco Strik uit een corner van Ricky Vroon rakelings over.
Na ruim een half uur loste Akram Chentouf een vlijmhard schot wat Dennis Mijdam niet onder controle kreeg en door Mounir el Ouazizi feilloos werd binnengeschoten 0-1. Voor rust ging een schot van Michael van den Oever nog over en schoot Marco Strik naast.

Loon naar werken
Na rust kwam GRC'14 toch beter uit de startblokken dan voor rust. Zo kon keeper Elroy Vink nog net ingrijpen toen Wilco van Rossum een steekpass op Michael van den Oever gaf. GRC kreeg meer kansen. Eerst was het Van den Oever die een mogelijkheid kreeg die door de keeper werd gestopt en kopte Wico van Rossem in de rebound in. Ook die werd opnieuw door de keeper gepakt.

Na 65 minuten kreeg GRC toch loon naar werken toen Maba op links zich vrij speelde en de bal keurig af gaf aan Van den Oever die de bal achter de keeper werkte: 1-1.
Beide ploegen gingen hierna vol voor de overwinning. Een schot van Maba werd gestopt. Even later stopte de keeper tot tweemaal toe een inzetten van Michael van den Oever en Maba. Aan de andere kant redde Mijdam bij een schot van Christiaan van Herp.

Redding
Met nog een kwartier te gaan een geweldige redding van de LRC-keeper op een vrije trap van Ricky Vroon die hij uit de rechterbenedenhoek haalde. Vijf minuten later kwam GRC goed weg toen Bart Barendregt doorbrak en Dennis Mijdam passeerde. Maar gelukkig voor GRC redde Wilco van Oord nog op de doellijn.

In blessuretijd drong LRC nog wel aan maar een schot van Christiaan van Herp werd gestopt en schoot Mounir el Ouazizi naast.

Gezien het programma van volgende week valt te hopen dat Rijsoord volgende week de titel pakt en dan is de uitslag tegen SHO niet meer belangrijk. (Tekst GRC'14)