donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Eetcafé ? start acties voor Altena4Gambia

28 april 2017 (door AalburgNet)

VEEN - Restaurant Het ? startte onlangs de actie ‘Altena4Gambia’ voor directe hulpverlening aan jonge kinderen in een weeshuis, een lagere school en een kraamkliniek in Gambiak. Deze organisatie zoekt mensen, scholen en bedrijven die zich ook op lokaal niveau willen inzetten voor kinderen in Gambia.

Met een team van enthousiaste vrijwilligers organiseert het restaurant in mei en juni diverse events om geld in te zamelen voor het goede doel. De doelstelling van de organisatie is het ophalen van 25.000 euro. Hiermee kunnen in nauwe samenwerking met lokale contacten en leveranciers de gestelde doelen gerealiseerd worden.

Dick Koster, eigenaar van het restaurant aan de Veense Maasdijk: “Het is een cliché, maar je realiseert je pas echt hoe goed wij het hier hebben als je met eigen ogen hebt gezien dat het ook anders kan. Op vakantie in Gambia werden mijn vrouw en ik geconfronteerd met kleine kinderen in een weeshuis zonder bed of andere normale voorzieningen en een school waar schijnbaar standaardzaken als toiletten en boeken ontbreken. Toen ik dat zag, wist ik direct dat ik iets wilde doen.” Dick vond meteen een aantal medestrijders. “Als ouder raakt dit je meteen”. Zo ontstond Altena4Gambia.

Mobiliseren 
De komende weken wil de organisatie zoveel mogelijk scholen, bedrijven en inwoners mobiliseren om op hun eigen manier een bijdrage te leveren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan sponsoring, donaties voor een veiling of hulp van vrijwilligers.

Op dit moment staan de volgende acties gepland:  

  • Vrijdag 26 mei Karaoke
  • Zaterdag 10 juni Benefietavond + Veiling
  • Vrijdag 16 juni Bingo
  • Zaterdag 17 juni Open Podium

Daarnaast wordt er op vrijdag 2, 9 en 16 juni gebakken vis verkocht en wordt aandacht gevraagd voor de actie tijdens de jaarmarkten in Andel op 3 juni,  Wijk en Aalburg op 17 juni en in de Veense feestweek op 23 juni.

Contact
Mensen die op de hoogte willen blijven van de agenda van Altena4Gambia of willen helpen, kunnen de facebookpagina Altena4Gambia volgen of mailen naar ankie@walnoothoeve.nl.

Lees meer over:

actie café altena4gambia
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.