donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Nieuwbouw brandweerkazerne Dussen

26 april 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het college van B&W van de gemeente Werkendam vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Dussen. Met het nu gevraagde voorbereidingskrediet van 150.000 euro kan gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden.

De brandweerkazerne is Dussen is verouderd, niet geïsoleerd en voldoet niet meer aan de geldende wet-en regelgeving op het gebied van arbogerelateerde zaken, veiligheid en de richtlijn ‘veilig en schoon’ werken. Ook is er onvoldoende parkeergelegenheid voor de vrijwilligers. De afschrijvingstermijn van 40 jaar is ruimschoots overschreden.

Er moeten veel bouwtechnische aanpassingen doorgevoerd worden om de brandweerkazerne te renoveren. De kosten hiervoor zijn zo hoog dat dit niet rendabel is. Daarnaast worden enkele praktische problemen zoals het parkeerprobleem, niet opgelost met renovatie.

Het is de bedoeling dat de nieuwe brandweerkazerne op dezelfde locatie gebouwd wordt als de huidige kazerne.

Traject
Met het voorbereidingskrediet kan een zorgvuldige voorbereiding plaatsvinden en kunnen alle bouwkundige en inkooptechnische stappen worden uitgewerkt. Er wordt uitgegaan van een doorlooptijd van 3 jaar. 

In het kader van de fusie moet voor deze nieuwbouw ook toestemming gevraagd worden aan de gemeenteraden in Aalburg, Woudrichem en de Provincie Noord-Brabant.

Lees meer over:

Brandweer nieuwbouw kazerne
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.