donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CDA Aalburg heeft zorgen over project Haven 8

21 april 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - De CDA-fractie uit Aalburg wil dat de gemeente Aalburg aan tafel gaat met betrokken partijen rond de planvorming over het project Haven 8 te Waalwijk. Daar wordt onder andere een containeroverslaghaven gerealiseerd direct tegenover het dorp Drongelen.

Volgens fractievoorzitter Arno Bouman moet het effect op de leefbaarheid voor de inwoners van Aalburg vooraf niet onderschat worden. “Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan geluidsoverlast, stofvorming en horizonvervuiling. Door de drukkere scheepsvaart zal de veel gebruikte pont bij Drongelen waarschijnlijk minder vaak kunnen varen. Dat is voor veel scholieren en inwoners uit Aalburg én Waalwijk een belangrijke verkeersader. Dit maakt het logisch dat de gemeente Aalburg zich sterk maakt voor de belangen van haar inwoners.”

Actief
De lokale CDA-fractie wil dat de gemeente Aalburg een actieve rol neemt bij de planvorming en hierbij de dorpsraden van Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen en Babyloniënbroek betrekt én op de hoogte houdt. "Er zijn signalen dat dit onvoldoende gebeurt."
Daarnaast wil CDA Aalburg dat de gemeente Waalwijk in kaart brengt wat de daadwerkelijke effecten zijn voor de inwoners van de Aalburgse dorpen. “Op dit moment zijn we als raad maar ook als dorpsraden afhankelijk van berichtgeving uit de media. Dat kan en moet anders!”

Daarom stelde het CDA een aantal vragen aan het college van Aalburg. "Hopelijk geven deze vragen bevredigende antwoorden. Daarnaast zullen contacten gelegd worden met de CDA-collega’s uit Waalwijk."

Lees meer over:

cda containerhaven
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.