vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Figuratie Dokter Tinus beleeft 'leuke opnamedag'

20 april 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De aanwezigheid van Dokter Tinus en zijn companen in Woerkum blijft nooit lang onopgemerkt. Leuk nieuws verspreidt zich snel. Zo ook gisteren (19-4) toen onder meer gefilmd werd in de Hoogstraat en in Schenkerij De Teerkamer. De camera snorde in de Vesting van 's morgens vroeg tot 's avonds na het invallen van de duisternis. Van de cast gaven onder andere Thom Hoffman, Margreet Blanken, Tygo Gernandt, Tina de Bruin, de Vlaamse actrice Joke Devynck én Rik Hoogendoorn acte de présence.

Daarnaast werd ook dit keer een groot aantal figuranten opgetrommeld uit diverse hoeken van het land. Wat steeds opvalt, is het haast tomeloze enthousiasme van deze groep. Geheel vrijwillig en belangeloos 'onderwerpen' de gelegenheidsacteurs en -actrices zich aan de aanwijzingen van de regisseur. Niet één keer, maar herhaald. Een scéne wordt veelal meerdere keren gedraaid. Soms kan de opname nét nog beter, of bedenkt men een briljante wending in het spelmoment. Vaak genoeg wordt ook de camera van positie gewisseld en spelen acteurs en figuranten dezelfde actie nóg een keer. 

Figuranten
Gisteren waren diverse figuranten uit de regio en daarbuiten voor het eerst op de set en menigeen keek de ogen uit. Het gesleep met lichtbakken, de wisseling van de sets en de camera, de aanhoudende setdressing en het continue bijpoederen van de acteurs en de schikking van hun kleding... Het leek op het gekrioel als van mieren op een hoop. Maar niets was minder waar. Achter de ogenschijnlijke 'chaos' werkt de cast met een strak draaiboek. Ieder kent zijn plek en the job to be done

Een figurante voor het eerst op de set, liet na afloop moe maar voldaan weten: 'Het was koud, veel wachten, dingen moesten overnieuw en weer wachten... Maar het was leuk!!!' Een ander noteerde, ook voor het eerst bij "de dokter": 'Was een superleuke ervaring vandaag! Mee mogen spelen in dokter Tinus en zelfs een inniminie rolletje mogen spelen! Het was een fantastische dag!' Een derde bevestigde: 'Het was een geweldig leuke opnamedag!'

Rik
Een deel van dat 'leuk' betrof de 'lunchbreak' met cast en crew, dan wel op het Arsenaal in de rij voor een bordje vol. Maar het ging de figuratie vooral om het spelen.
Naast een terrasscène op de Hoogstraat werd ook geacteerd in Schenkerij De Teerkamer. Daar vlamden onder andere Thom Hoffman, Margreet Blanken, Tygo Gernandt, Tina de Bruin, de Vlaamse actrice Joke Devynck én Rik Hoogendoorn. En juist de combinatie Rik en de Teerkamer riep bij diverse figuranten bijzondere herinneringen op... Het was immers op diezelfde plek waar Rik Hoogendoorn en zijn band een half jaar eerder (oktober 2016) de Dokter Tinus-reünie swing gaf. Hoogendoorn is, naast bekend acteur, ook professioneel muzikant, zanger en liedjesschrijver, iets dat niet iedereen weet. Hoogendoorn toert met zijn programma 'Oorsprong' langs de diverse zalen door de lage landen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.