vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Top 10 voor Renzo van Emmerik in NK SuperCup 1000-klasse

19 april 2017 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Tijdens de eerste OW Cup races van dit jaar op 15 april op het TT-circuit Assen behaalde Renzo van Emmerik uit Meeuwen op de BMW S1000RR bij zijn debuut in de 1000cc klasse een veelbelovende achtste positie.

Na de bijna probleemloze trainingsdagen in maart op het Spaanse Jerez waren er tijdens de trainingsdag op de vrijdag voorafgaande aan de racedag toch een paar probleempjes. Deels omdat het team nog niet genoeg vertrouwd is met de BWM en de elektronica daarop. Het meeste bleek op te lossen maar het kostte wel veel rijtijd. Dat had Van Emmerik hard nodig want het TT-circuit bleek niet zo eenvoudig te zijn om een motorfiets goed op af te stellen.

Wennen
Op de racedag zelf leverden de enige droge tweede kwalificatie een elfde startpositie op en de duidelijkheid dat de onrustige bewegingen in de achterzijde van de motorfiets nog niet waren opgelost. Dankzij een last-minute wijziging in de elektronica van specialist Nelson Rolfes ging Van Emmerik toch geconcentreerd en met vertrouwen de wedstrijd in. Van Emmerik: "Mijn start was niet zo goed dus ik verloor meteen een aantal plekken. Dat was wel even wennen, dat starten met een dikke 1000. In de eerste paar bochten wist ik wel meteen een aantal plaatsen terug te pakken. De probleempjes die ik in de kwalificatie ondervond, waren een stuk minder. Uiteindelijk wist ik me tot twee ronden voor het eind terug te knokken naar de zevende plaats. Ik moest helaas nog een positie prijs geven door wat kleine gripprobleempjes maar ik ben zeker blij met deze achtste plaats!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.