donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

MVO bij Open Coffee Altena 28.0

13 april 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het was een bijzondere netwerkontmoeting, daar in het Werkendamse. Ondernemers van binnen én buiten de regio troffen elkaar in het letterlijke hart van GSW Altena. Open Coffee Altena 28.0 streek daar 13 april neer onder het motto: 'sociaal-maatschappelijk netwerken'. De ondernemersmeeting wilde op die manier Autje van der Lee en haar team een hart onder de riem steken voor het goede werk dat zij vanuit de Vierlinghstraat doen: hulp bieden aan mensen die het (tijdelijk) minder hebben dan anderen.

In drie jaar tijd groeide dit particuliere thuisinitiatief uit tot een organisatie met een eigen uitdeelcentrum met ruim dertig vrijwilligers. Stichting GSW helpt op dit moment ruim 1.100 gezinnen in het Land van Heusden en Altena aan alles waar behoefte aan is. Zo bezien een toonbeeld van ondernemerschap. Gebaseerd op organisatietalent en passie voor de missie helpt GSW de medemens waar dat kan. Eén van de geluiden die onder de koffie klonk, was bewondering: 'respect' en 'chapeau'. Kartrekker Autje van der Lee riep de aanwezigen op 'samen sterk' te staan en daagde ondernemers uit het cement te zijn in de participatiemaatschappij. 

Pitches
Woerkums Wethouder Paula Jorritsma brak een lans voor Fair Trade, het keurmerk dat de gemeente Woudrichem sinds kort mag voeren. Zij riep ondernemers en haar buurgemeenten op aan te haken bij dit MVO-schap.
Ménoach den Hertog pitchte op de Rode Coffee Stip voor Rabobank Altena. Kennismaken en maatschappelijk ondernemen, betrokken zijn bij ondernemers waren hierbij zijn kernwoorden.

Verder draaide het tijdens Open Coffee Altena vooral om contacten leggen en connecties uitbouwen. De (nieuwe) Gele Coffee Spot hielp daarbij. Ondernemers, voor de eerste keer aanwezig, kregen daar de gelegenheid nader kennis te maken met het netwerk. Eén op één, maar ook door het aanbod van een mediapakket dat hen boven het spreekwoordelijke maaiveld uit wil helpen.

Zoet-Zout-Zijn
De eerstvolgende Open Coffee is in Almkerk bij ondernemer Petra Pruijsen, eigenaar van huiskamerrestaurant Zoet-Zout-Zijn. Petra wervend: 'Wij bieden kookworkshops aan voor het pure seizoensmullen, een leuke avond met vrienden. Of laat je verwennen in ons huiskamerrestaurant of tijdens de Thee-Taart-Tuin-Dag.'

Maar is veel meer te beleven op die pittoreske en inspiratievolle plek in Almkerk. Wie meer wil weten over de passie, de missie en de bijzondere smaken van Zoet-Zout-Zijn, tekent in voor Open Coffee Altena 29.0 op 08 juni.

In het kort
De feiten op een rijtje: 08 juni Open Coffee Altena 29.0 bij Zoet-Zout-Zijn, Hoekje 4 in Almkerk (nabij Golfpark Almkreek). Tijd: 09.30 - 11.00 uur. Aanmelden kan op www.OndernemendAltena.nl - Dit laatste wordt vriendelijk aanbevolen. Dat is met name interessant om vooraf te weten wie er komt en met wie het interessant ontmoeten is. 

(Foto's Lisette de Rade)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.