vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Brandweer Wijk en Aalburg 1e prijs Vaardigheidstoetsen

8 april 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De Brandweer van Wijk en Aalburg won vandaag de eerste prijs in Dinteloord in de ABWC Vaardigheidstoetsen Provinciale Klasse TS HD.

Ook dit jaar organiseert het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) weer door heel Nederland zo’n 1.000 vaardigheidstoetsen in de klassen TS-HD, 112, Hoofdklasse en Oppervlakteredding.

Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario’s. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen.

Puntenscore

Tijdens de vaardigheidstoetsen worden kennis, kunde en de kwaliteit van bijna 600 deelnemende ploegen beoordeeld. Hierbij zijn factoren als stress en tijdsdruk een uniek element. De deelnemers en teams worden objectief beoordeeld door vakbekwame collega’s op meerdere elementen. De bevindingen van deze beoordelaars worden gerapporteerd op vastgestelde beoordelingslijsten. Ieder team krijgt een puntenscore en een rapportage van hun inzet. Hierin staat wat de sterke en minder sterke punten van het team waren tijdens de toets. 

Het ABWC bevordert met het organiseren van vaardigheidstoetsen de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden.

(Foto Brandweer Wijk en Aalburg)

Lees meer over:

Brandweer vaardigheidstoetsen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.