vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Provincie blij met nieuwe gemeente Altena

7 april 2017 (door AalburgNet)

ALTENA - Het bestuur van de provincie Noord-Brabant heeft het Herindelingsadvies van Aalburg – Werkendam – Woudrichem met een positieve zienswijze doorgestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De provincie is zeer te spreken over de manier waarop de fusie in de drie gemeenten is opgepakt.

Gedupteerde Staten laat de minister weten: 'Wij concluderen dat sprake zal zijn van een nieuwe gemeente die goed is toegerust voor een langere periode, die een goede interne samenhang kent en die passend is qua regionale samenhang en evenwicht. Het strategisch denkniveau, de schakelkracht en het vermogen om te kunnen inspelen op externe veranderingen neemt toe. De drie gemeenten hebben aangegeven hun fusie te willen laten ingaan per 1 januari 2019. Wij steunen de gemeenten in deze ambitie en verzoeken u daarom het herindelingsadvies, mede gezien onze positieve zienswijze, zo spoedig mogelijk om te zetten in een wetsvoorstel.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.