donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Glasvezel in Aalburg. Het komt er nu écht aan...

30 maart 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - De ontwikkelingen rond het in de Gemeente Aalburg aan te leggen glasvezelnetwerk zijn in volle gang. Initiatiefnemers Willem Bok van Glasnet Aalburg (onderdeel van Altena Breedband Combinatie B.V.) en Jan Maarten de Bruin van het Willem van Oranje College zijn blij met de huidige stand van zaken en zien een snelle oplevering met vertrouwen tegemoet. Een belangrijke stap op weg naar de realisatie van ‘hun’ glasvezelnet is recent gezet: de benodigde vergunningen van de Gemeente Aalburg zijn binnen.

Met hun goed onderbouwde plan van aanpak en hun toekomstgerichte visie hebben zij de Gemeente overtuigd van de noodzaak van sneller internet in (een deel van) Wijk en Aalburg en Veen. Glasnet Aalburg wil met name ondernemers en instellingen laten profiteren van alle mogelijkheden en voordelen die een glasvezelnetwerk met zich meebrengt: lagere kosten en een aanzienlijke verbetering qua snelheid en veiligheid.

Willem Bok licht toe: “De aanleg van dit netwerk is niet alleen gewenst, maar zelfs noodzakelijk in onze regio. We willen niet stilstaan, maar ons blijven ontwikkelen en voorbereid zijn op het nog steeds groeiende gebruik van internet. Gelukkig is gebleken dat veel ondernemers dit met ons eens zijn. We hebben inmiddels zo’n veertig aanmeldingen binnen en verwachten dat dit aantal de komende tijd nog zal groeien, zeker nu de uitvoer van ons plan steeds concretere vormen aanneemt. Vooralsnog zal het gaan om het gebied vanaf de Kromme Nol, via Aalburg, Wijk en Veen, tot aan het einde van de Veensesteeg.”

Schop
Op 5 april om 15.00 uur gaat bij De Kromme Nol tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste schop in de grond. Alle partijen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit heuglijke feit zullen aanwezig zijn, waaronder aannemer en netwerkspecialist Spitters uit Waalre. De techniek achter het glasvezelnet zal worden verzorgd door ParkNed uit Waalwijk, dat ook bol.com en Docdata van glasvezel voorziet.

Info
Wie meer wil weten over de mogelijkheden en tarieven voor glasvezel kan nog tot begin april contact opnemen met het aan de Ambachtstraat 17 in Wijk en Aalburg gevestigde bedrijf. Dit kan telefonisch (op 0416-725010 of 06-53116770) of per mail (willem@glasnetaalburg.nl).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.