vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CDA Brabant houdt vast aan 'ruimhartige compensatie' voor getroffen ondernemers Merwedebrug

30 maart 2017 (door WoudrichemNet)

REGIO: In een bericht d.d. 17 oktober 2016 schreef de provincie aan minister Schultz: 'Gedupeerden Merwedebrug ruimhartig compenseren.' In de media verscheen eerder deze week een tegenovergesteld verhaal. 'Transporteur kan fluiten naar compensatie na afsluiting Merwedebrug', kopte het AD. 'Geleden economische schade is een ondernemersrisico', stelde de Adviescommissie. Hierover is in den lande de nodige verontwaardiging ontstaan. Ook CDA Brabant trekt nu bij de provincie aan de bel.

CDA Brabant is van mening dat ondernemers gewoon gecompenseerd dienen te worden. Roland van Vugt: 'Temeer omdat minister Schultz vlak voor de verkiezingen uitpakte door bekend te maken drie nieuwe bruggen cadeau te doen (waaronder een compleet nieuwe Merwedebrug) en daarmee in materiële zin erkent dat de huidige brug niet voldoet en ook niet voldeed.'

De Statenfractie fractie van het CDA stelde inmiddels de volgende vragen.

1. Staat u nog steeds achter de opvatting dat een ruimhartige compensatie nodig is?
2. Beoordeelt u de uitkomst, om precies te zijn 0,0 euro schadevergoeding voor deze gedupeerde transportondernemer, als ruimhartig? De minister heeft in dezen het laatste woord.
3. Bent u bereid uw toezegging gestand te doen en alles bij de minister in het werk te stellen om gedupeerde ondernemers, die hun jaarwinst in enkele weken zien verdampen, genoegdoening te geven?
4. Bent u met ons van mening dat nu er kennelijk voldoende middelen beschikbaar zijn voor drie nieuwe bruggen, er óók middelen beschikbaar moeten zijn voor ruimhartige compensatie?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.