donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Turnsters W.I.K. scoren 4 gouden en 1 bronzen medaille

28 maart 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag (25-3) turnden zeven turnsters van W.I.K. Wijk en Aalburg hun tweede voorronde in Breda. De wedstrijden leverden maar liefst 5 medailles op: 4 gouden en 1 bronzen.

In de ochtend waren Esmee van Bergeijk, Lieve Colijn en Noor Koning aan de beurt. De turnsters startten de wedstrijd op de 10 centimeter smalle balk. Lieve en Esmee turnden voor het eerst op wedstrijd de radslag op de balk waarmee ze heel knap bleven staan.  Op vloer wordt door de meiden de hoogste moeilijkheid geturnd. Noor, die dit jaar een niveau hoger turnt dan vorig jaar, haalde hier haar hoogste punten.

Esmee blonk uit op sprong en balk (1e) en Lieve op sprong (2e) en vloer (3e). Dit bracht Esmee op het hoogste podium voor de gouden medaille. Lieve mocht door haar constante en hele nette wedstrijd de bronzen medaille in ontvangst nemen. Noor eindigde op plaats twaalf in het klassement.

Anouk van Hemert is een jaar ouder en turnt in de categorie jeugd D2. Anouk heeft vorig jaar bewezen dat de concurrentie rekening met haar moet houden. Ook vandaag turnde zij heel mooi en constant. Op balk werd zij eerste en op sprong en vloer tweede. Met bijna twee punten voorsprong op de nummer twee mocht zij het hoogste podium betreden voor de gouden medaille.

Ook Fenna van Dortmont, Danique Boxman en Amke Vlastuin toonden hun mooie oefeningen. Fenna turnde op brug voor het eerst een nieuw onderdeel en behaalde daardoor de hele moeilijkheidsgraad en het eerste punt. Op balk behaalde zij het tweede punt en op sprong het derde punt. Geheel terecht ontving zij dan ook de gouden medaille.

Danique Boxman draaide ook een goede wedstrijd met het tweede punt op brug en derde punt op vloer. Op vloer turnde zij de hoogste moeilijkheidsgraad van haar niveau wat resulteerde in een eerste punt op dit onderdeel. Danique nam de vierde gouden medaille voor W.I.K. die dag in ontvangst!

In de avondronde was het de beurt aan Amke Vlastuin. Zij liet een hele mooie vloeroefening zien, met de hoogste moeilijkheidsgraad. Hiervoor haalde zij het tweede punt. Op de brug draaide zij een goede oefeningen met het derde punt als resultaat. Uiteindelijk eindigde zij met een klein verschil van slechts 0,6 op de vierde plaats.

Esmee, Lieve, Anouk en Danique zijn door hun podiumplaatsen vrijwel verzekerd voor een finaleplaats. Voor de overige turnsters wordt de doorstroming binnenkort bekend gemaakt.

(Foto's W.I.K. Wijk en Aalburg)

Lees meer over:

sport turnen W.I.K. wedstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.