woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Woerkummer acteert in schrijnend verhaal 'Esther was Joods'

27 maart 2017 (door WoudrichemNet)

REGIO - Op 4, 5 en 6 mei 2017 komt er wel een heel unieke productie op het toneel van De Nieuwe Doelen in Gorinchem onder de titel 'Esther was Joods'. Woerkummer Eric Schopman speelt één van hoofdrollen. Streekgenote Mirjam van den Boogard tekent voor het script en de regie. Het stuk is een 'must see' voor iedereen die de geschiedenis wil bewaren. 'Nooit meer.'

De muziektheatervoorstelling vertelt het verhaal van de ‘Gorcumse Anne Frank’: Esther van Vriesland; een tiener in de Tweede Wereldoorlog, wiens schrijnende verhaal voortleeft dankzij haar dagboek. Esther schreef over het dagelijkse leven van een kind in oorlogstijd, met alle hoop en wanhoop over school, vriendschappen, ouders en verliefdheden. Uit haar aantekeningen valt tussen de regels door op te maken hoe zij het toenemende isolement van de joden beleefde. Haar aangrijpende verslag is nu op indrukwekkende wijze naar het toneel vertaald.

Verrassend
Het script en regie liggen in de deskundige handen van Mirjam van den Bogaard en Marie Louise O’ Herne, de muzikale leiding heeft Michel de Valk. Met compleet nieuwe muziek van Izak Boom, liedteksten van Peter Blanker, worden bezoekers door de acteurs op verrassende wijze meegevoerd de geschiedenis in. Vestingbewoner Eric Schopman speelt de rol van Jacques van Vriesland. Theaterproducties Gorcum tekent voor de algehele productie.

Must see
“Esther was Joods” is een must see voor iedereen die het belangrijk vindt dat dit stuk geschiedenis niet mag worden vergeten. Reserveren kan via www.estherwasjoods.nl. Kaarten zijn 12,50 euro. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.