vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Gereformeerde kerk Genderen: diverse diensten rond Pasen

24 maart 2017 (door AalburgNet)

GENDEREN - In de opmaat naar Pasen houdt de Gereformeerde Kerk in Genderen diverse diensten. Op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paaszondag.

Al in de derde eeuw na Christus werd de viering van twee Paasdagen uitgebreid tot een hele week. Deze Stille Week – ook wel ‘goede week’, ‘heilige week’ of ‘grote week’ genoemd – is in het christendom de naam geworden voor de week die begint met Palmzondag en eindigt op Paaszaterdag. Daarmee vormt de Stille Week tevens de afsluiting van de Lijdenstijd die voorafgaat aan de viering van het Paasfeest. In deze week vallen Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.

Welkom
De Genderense Gereformeerde kerk laat weten: 'Op Witte Donderdag (aanvang 19.30 uur) denken we terug aan het laatste Avondmaal dat Jezus met zijn leerlingen vierde. Samen met miljoenen gelovigen over de gehele wereld zullen we het Heilig Avondmaal vieren. Op Goede Vrijdag (aanvang 19.30 uur) gedenken we het sterven van Jezus Christus op de kruisheuvel Golgota even buiten de stadsmuren van Jeruzalem en de begrafenis. Dan wordt het Stille Zaterdag, de dag dat Jezus rustte in zijn graf. Verslagen en bang hielden de leerlingen van Jezus zich schuil. We houden met elkaar een Paaswake, aanvang 21.00 uur. Op Paaszondag (9.30 uur) vieren we het feest van Jezus’ opstanding uit de dood. De evangeliën vertellen ons hoe Hij is verschenen aan de vrouwen die Jezus tijdens zijn leven op aarde waren gevolgd en aan zijn leerlingen. De Stille Week werkgroep heeft alle diensten weer voorbereid om zo met elkaar als gemeente toe te leven naar het Paasfeest. U bent van harte uitgenodigd!'

Lees meer over:

Gereformeerde kerk Pasen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.