maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Politie Altena reageert te laat op spoedmeldingen volgens eigen norm

22 maart 2017 (door WoudrichemNet)

ALTENA - De politie is dag en nacht bereikbaar en doet er in noodsituaties alles aan om zo snel mogelijk aanwezig te zijn. Meestal zijn agenten binnen 3 tot 10 minuten ter plaatse. De politie legt de lat hoog: in 90 procent van alle spoedmeldingen willen men binnen 15 minuten ter plekke zijn. In 2016 lukte dat meestal wel in de steden, maar niet in dunbevolkte gebieden. Gemiddeld was de politie in 84 procent van alle spoedmeldingen binnen 15 minuten aanwezig. In Altena was dit 69,5 procent.

De politie laat weten: 'Bij een spoedmelding laten we alles uit onze handen vallen. Hoe snel we bij u zijn, hangt echter af van waar u woont, of we ver bij u vandaan zijn, of er nog andere spoedmeldingen zijn en hoe druk het is op de weg. Spoedmeldingen rijden we voor u. En daarom willen we ook aan ú verantwoording afleggen over hoe we het gedaan hebben.'

Gemiddelen Altena

In de drie Altenagemeenten waren vorig jaar 511 spoedmeldingen. In gemiddeld 69,5% van de gevallen reed de politie op tijd.

In 2016 kwamen bij de politie 124 spoedmeldingen binnen in de gemeente Aalburg. In 55,7% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig.

In 2016 kwamen bij de politie 272 spoedmeldingen binnen in de gemeente Werkendam. In 79,1% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig.

In 2016 kwamen bij de politie 115 spoedmeldingen binnen in de gemeente Woudrichem. In 73,8% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig.

Lees ook: Politie Altena-gemeenten rijdt gemiddeld niet op tijd

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.