zaterdag 20 april 2024

GRC14 wint knotsgek duel in Zierikzee

20 maart 2017 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - GRC 14 nam opnieuw de punten mee naar huis, al had een gelijkspel misschien beter de verhouding weergegeven. In de wedstrijd was het zeker niet te zien dat MZC’11 slechts twee punten vergaarde in 18 wedstrijden. Zij waren zeker niet de mindere van GRC 14. Het venijn zat in de laatste tien minuten voor rust en de eerste tien minuten na rust. GRC won uit met 4 tegen 6.

De eerste kans was voor de thuisclub, maar werd afgefloten wegens buitenspel en even later werd een schot van Jeroen de Wild door Dennis Mijdam gepakt. Twee minuten later kon MZC met flipperkast voetbal een doelpunt van GRC voorkomen. Schoten van Henri Versteeg namens GRC en Martijn van Grunsven en Ingmar Quist namens MZC werden alle gestopt door de keepers.

In de 15e minuut kreeg GRC een vrije trap te nemen net buiten de zestien toen Maba werd gevloerd en was het Ricky Vroon die de bal in de kruising joeg 0-1. Ruim tien minuten later leidde balverlies van GRC er toe dat Ramon Janson vrij kon oprukken en met een boogbal over Dennis Mijdam de gelijkmaker kon scoren. MZC kreeg hierna nog twee kansen. Eerst was het Jeroen de Wild die rakelings naast schoot  en schoot Martijn van Grunsven uit een voorzet van links voorlangs.

Hierna volgde een achttal knotsgekke minuten waarin GRC 14 drie keer scoorde. Eerst was het Michael van den Oever die uit een voorzet van Ricky Vroon raak kopte 1-2. Op slag van rust werd Lars Verwijst neergehaald en benutte Wilco vanOord de toegekende strafschop 1-3. In blessure tijd werd het zelfs ook nog ¼ toen Freek Torensma zo vriendelijk was om in eigen doel te scoren. Tussendoor waren er ook nog twee kansen voor MZC geweest. Eerst was het Jeroen de Wild die alleen voor Dennis Mijdam verscheen en zijn inzet gestopt zag worden en vervolgens ging het schot van Ramon Janson rakelings naast.

Redding
Na rust brachten de eerste tien minuten een zelfde spelbeeld als voor rust zei het nu aan de andere kant. Bijna vanaf de aftrap gaf Ramon Janson vanaf links een voorzet die door Jeroen de Wild werd binnen geschoten2-4. Een minuut later moest Mijdam redding brengen met de voet toen Ramon Janson vrij voor hem verscheen. Drie minuten later trof diezelfde Janson met een afstandsschot wel doel in de linker beneden hoek 3-4. Zeven minuten maakte Ramon zijn hattrick compleet door de gehele GRC verdediging zijn hielen te laten zien 4-4. Zo verspeelde GRC 14 in ruim tien minuten en 4-1 voorsprong en was dit nog verdiend ook. GRC speelde zwak en was MZC´11 de betere ploeg.

Na die gelijkmaker kon GRC 14 zich toch weer herpakken en scoorde Wilco v Rossum op het uur de 4-5 na goed doorgaan. Toch bleef MZC aandringen en hing de gelijkmaker wederom in de lucht. Zo verdween een schot van Rody Vermue in de handen van Dennis Mijdam en moest Wesley van den Oever met de borst op de doellijn redding brengen bij een schot van Sofyan Azzagari.

Kansen
Kansen waren er ook nog voor Ingmar Quist die door Mijdam met de voet werd gered en stopte hij ook een kopbal van Wessel Goud en een schot van Sofyan Azzagari. In blessuretijd maakte echter de net ingevallen Ousmane Traore aan alle onzekerheid een einde die op fraaie wijze de keeper te omspelen en voor de bevrijdende 4-6 te zorgen. Dit was tevens het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk konden de punten dan toch mee huiswaarts en wacht zaterdag thuis Oude Maas. (GRC'14)