vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus draaidag 5: guur maar sfeervol

20 maart 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Voor de vijfde draaidag van Dokter Tinus seizoen zes streken cast en crew neer in Café 't Hoekse aan de Kerkstraat in Wourkem. De versnaperingslokaliteit was deze maandag (20-3) decor voor een aantal kroegscenes met Tinus, Koos, tante Martha en therapeute dr. Renée Thieme, plús een veertigtal figuranten. De stemming op en rond de set die dokter Tinus zo tekent, was ook deze draaidag hoog.

Terwijl binnen in het bruine café de camera snorde, was het buiten guur en grijs. Paraplu's boden weliswaar uitkomst, maar het druilerige ochtendregentje maakte het wachten koud. Dus wie als figurant niet nodig was, zat - even verderop - in de Veste warm en geduldig te wachten op zijn of haar beurt.

De catering aldaar was prima geregeld met koffie, thee en een bammetje binnen handbereik. Voor diverse figuranten had 'wachtkamer De Veste' ook iets van een reünie. Was een aantal mensen 'nieuw', anderen lopen als vier, vijf of zes seizoenen mee. Dat schept een band en verhoogde ontegenzeggelijk de sfeer. Wie vaker figureerde, zal het beamen: sfeer is tekenend voor de set van dokter Tinus. Ook in het café was stemming ontspannen en werden de scènes op papier vakkundig omgebouwd tot pareltjes voor de buis.

Wanneer de nieuwe reeks afleveringen wordt uitgezonden, is nog niet helemaal duidelijk. 

Wourkem
Dokter Tinus, oftewel de briljante vaatchirurg Martinus Elsenbosch, geeft zijn functie op vanwege een bloedfobie. Hij wijkt uit naar een het dorp Wourkem om zich daar te vestigen als de enige praktiserende huisarts. Al snel blijkt dat het verschil tussen de stad en het platteland groter is dan gedacht, met alle gevolgen van dien. De serie is een onbetwiste hit en wist achterliggende seizoenen meer dan 1 miljoen kijkers per aflevering te trekken. Dokter Tinus wordt voor een groot deel opgenomen in de Vesting van Woudrichem dat in de serie Wourkem heet.

(Foto's Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.