donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Eethense kerk stroomt vol voor The Psalm Project

13 maart 2017 (door AalburgNet)

EETHEN - Tot de allerlaatste stoel was de Eethense kerk zondagavond (12-3) bezet. Dit alles vanwege een speciaal optreden van The Psalm Project ter voorbereiding op Pasen. Het thema van dit concert was dan ook P(s)alm Pasen. 'Het was een mooie en indrukwekkende avond', zo sprak een bezoeker na afloop.

De Hervormde Gemeente Eethen / Drongelen nam de kans om The Psalm Project te boeken met beide handen aan toen bleek dat de band zeker ook 'in kleine kerkjes' wilde optreden. Het bleek een goede keuze te zijn. Zo werd op de tijd van de reguliere avonddienst (18:30 uur) een gloedvol concert neergezet. Eeuwenoude psalmen, gestoken in een modern, ritmisch jasje, kwamen in een doorlopend programma voorbij. Diverse nummers werden van harte meegezongen door de kerkgangers. De muziek was aansprekend, de (getoonde) teksten herkenbaar.

Tussen de psalmen door werd aan de hand van een schriftlezing het lijden, sterven en de wederopstanding van Christus op meeslepende wijze verhaald. De negenkoppige band sloot daar steeds op aan met een toepasselijke psalm.

Het concept werkte. Het was muzikaal sterk. Ondersteund door aansprekende beelden en sfeerlicht genoot de kerk hoorbaar én in stilte...

CD
De band toert met de Psalm Pasen concerten door Nederland. Achttien avonden. Alle avonden werden en worden opgenomen voor een later uit te brengen live CD. Dat gebeurde dus ook in Eethen. De goep liet weten: 'Het was weer een prachtige plek en dito kerk om te spelen!'

The Psalm Project bestaat uit Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, Jay-P Beijersbergen, Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de vlieger en Eelco Vos. De groep timmert al jaren aan de weg. In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste CD Psalmen 2e druk uit.

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.