dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Sociaal maatschappelijk netwerken met Open Coffee Altena 28.0

8 maart 2017 (door AalburgNet)

ALTENA - Open Coffee Altena is al ruim 5 jaar een begrip in het Land van Heusden en Altena. De 28ste editie van deze netwerkbijeenkomst belooft een extra bijzondere te worden. Open Coffee Altena slaat de handen dan namelijk ineen met Stichting GSW in Werkendam. De laatste treedt dan op als gastheer voor het populaire B2B event dat zo ook steun wil geven aan de goede doelen die GSW nastreeft.

People Planet Profit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een vorm van ondernemen die gericht is op drie P's: People (sociaal), Planet (ecologisch) en Profit (economisch). Door rekening te houden met de maatschappelijke en economische effecten van een bepaalde bedrijfsbeslissing, nemen bedrijven verantwoordelijkheid ten aanzien van hun activiteiten. Bedrijven die op deze manier te werk gaan, zijn bijvoorbeeld Tony's Chocolonely, dat korte metten wil maken met de kindslavernij in de cacao-industrie, en Peter Hahn, dat actief langs gaat bij leveranciers om zeker te zijn van goede arbeidsomstandigheden.

Stichting GSW

GSW staat voor Gratis Shoppen Werkendam, een initiatief dat in mei 2014 gestart werd door Autje van der Lee. Met haar (inmiddels) stichting GSW Altena wil Autje iedereen die hulp nodig heeft steunen in de breedste zin van het woord. Zij doet dit onder meer met haar weggeefshop waar gezinnen die de uitgestalde spullen goed kunnen gebruiken, mogen meenemen. Inmiddels heeft Autje en haar team ruim 1100 gezinnen binnen de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg geholpen. Naast het weggeven van spullen, organiseert Autje ook diverse andere activiteiten, allemaal met het helpen van de medemens als doel. Nu werkt ze dus samen met Open Coffee Altena om ondernemers een kijkje te laten nemen in haar keuken van sociaal verantwoord ondernemen.

Waar en wanneer?

Open Coffee Altena 28.0 vindt plaats op donderdag 13 april van 09.30 uur tot 11.00 uur. Een aanmelding is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Aanmelden kan via OndernemendAltena.nl. De meeting vindt plaats bij Stichting GSW, gelegen aan de Vierlinghstraat 10B in Werkendam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.