zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Nieuwe gemeente Altena weer stap dichterbij

7 maart 2017 (door WerkendamNet)

ALTENA  - De gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben definitief voor de fusie gekozen. Dinsdagavond (7-3) steldenzij alle drie het Herindelingsadvies vast.

Dit Herindelingsadvies is de laatste officiële gemeentelijke stap richting fusie van de gemeente Altena.
Het herindelingsadvies wordt nu via de Provincie Noord-Brabant naar Den Haag gebracht. De bekrachtiging van een fusie van gemeenten is een officiële wet. Dit wetsvoorstel moet door de Tweede en de Eerste Kamer worden aangenomen. Vanaf nu duurt het nog ongeveer 1,5 jaar voor dat de wet een feit is. De kans dat er in de loop van dit traject nog hindernissen ontstaan die het aannemen van het wetsvoorstel door de Kamers vertragen, is verwaarloosbaar.

Bijzonder weinig inwoners hebben bezwaar ingediend tegen de fusie. Bij de terinzagelegging van het Herindelingsontwerp zijn slechts elf zienswijzen ingediend door inwoners / organisaties. De meeste zienswijzen bestonden ook nog uit een tip voor de toekomst en waren geen direct bezwaar tegen de fusie.
Dat is vrij uniek. Er zijn herindelingen in Nederland bekend waarvoor honderden zienswijzen zijn ingediend van inwoners met bezwaren tegen het ontstaan van de nieuwe gemeente.

Stemverdeling
Het raadsvoorstel voor de vaststelling van het Herindelingsadvies is in Woudrichem unaniem aangenomen.

In Aalburg was de stemverhouding 13 voor en 1 tegen. De VVD-fractie stemde tegen het Herindelingsadvies.

In Werkendam was de stemverhouding 12 voor en  6 tegen.  3 raadsleden waren afwezig. De fractie Lokaalbelang stemde tegen het Herindelingsadvies.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.