dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

Grote schoonmaak in de Biesbosch

4 maart 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vandaag (4-3) organiseerde Staatsbosbeheer, samen met Geocaching Drechtsteden, een grote schoonmaakactie in de Biesbosch. Dit is inmiddels uitgelopen tot een jaarlijkse traditie. Net voor het broedseizoen zijn grote delen van de  Biesbosch weer een beetje schoner. In totaal werd er met ruim 100 vrijwilligers 7 kuub afval ingezameld en werden er minimaal 150 grote vuilniszakken gevuld.

Doordat het buitendijkse deel van de Biesbosch regelmatig volloopt met overtollig rivierwater stroomt er helaas ook veel afval aan. Met name in het vroege voorjaar is goed merkbaar wat er vanaf de grote rivieren allemaal de zuidwestelijke delta indrijft. De acties worden bewust in dit weekend gepland, omdat niet veel later het broedseizoen van start gaat en betreding met groepen op sommige plekken niet wenselijk is.

Tussen allerlei aangespoelde rommel troffen de vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer ook een aantal grote vaten en een oliefilter aan. Een groot deel van het afval is afkomstig van de grote rivieren. Zo troffen ze ook een bord uit Mannheim Duitsland aan. Ook recreatie zwerfafval zoals kratjes bier en een compleet tuinmeubilair werd ingezameld. Op de foto hierboven de afvalhoop aan de Veerweg.

In de Sliedrechtse Biesbosch is ook een grote opruimactie gepland. Daar werkt Staatsbosbeheer samen met kanovereniging de Dajaks.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.