vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Wourkems Dokter Martinus Elsenbosch 60 jaar

3 maart 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / WOURKEM - De nukkige, maar gaandeweg ontdooiende, dorpsdokter van Wourkem is vandaag jarig. Hij - althans Thom Hoffman - werd vandaag 60 jaar. Martinus Elsenbosch viert dit heugelijke feit in besloten kring.

Dokter Tinus doet dit samen met zoontje Harry, Kim, Ken, Bert en Gijs. De beperkte festiviteiten worden ietwat overschaduwd door het feit dat Lisa de Graaf, moeder van zoontje Harry, eerder op dramatische wijze uit de Vesting vertrok.Om die reden hing Tinus vandaag zijn eigen slingers maar op. De praktijk is vandaag gesloten. Morgen hervat de Wourkemse arts zijn spreekuren weer... Dit verhaal zou zomaar kunnen gebeuren op de verjaardag van de doirpsarts...

Ridder Thom
Wat wél een feit is dat Thom Hoffman écht jarig is. Daarom staat zijn personage vandaag centraal bij SBS6. De onvolprezen acteur startte zijn carrière in 1981 en sindsdien speelde Hoffman tientallen rollen met verve. Van Max Havelaar tot Dokter Tinus. Voor deze rol kreeg hij vorig jaar de Zilveren Televizier-Ster. Ook vorig jaar werd Hoffman door zijne Majesteit onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Seizoen 6
Terug naar nu. Achter de schermen wordt op dit moment weer hard gewerkt om seizoen 6 op poten te krijgen. Een groot deel van de opnamen zal opnieuw plaatsvinden in de Woerkumse Vesting. Nieuwe verhaallijnen worden weer geschreven (Dokter Tinus loopt qua verhaal niet meer parallel aan de originele versie van Engelse Doctor Martin) en locaties en attributen georganiseerd. De gezellige kick-off met de figuranten was op 16-2 in Café 't Hoekske. Wanneer het zesde seizoen op de buis komt, is nog niet bekend.

Prettige verjaardag Thom!

(Foto SBS6)

Zie ook:

Lees meer over:

dokter tinus jarig Thom Hoffman
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.