donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

20 auto's vernield bij garagebedrijf Eethen - UPDATE

2 maart 2017 (door AalburgNet)

EETHEN - Bij Garagebedrijf 't Centrum zijn tenminste twintig auto's flink beschadigd. De politie zoekt getuigen. Update: De zeer jeugdige daders zijn inmiddels aangehouden.

Bij het garagebedrijf aan de C. Branderhorststraat nummer 21 in Eethen werden door onbekenden vernielingen aangericht aan tenminste 20 auto's, zo laat de politie weten. De schade is 'fors'.

De politie heeft een onderzoek gestart en gebruikt daarbij onder meer de beschikbare camerabeelden.

Wie iets gezien en/of gehoord heeft, wordt vriendelijk verzocht dit te melden bij de politie via 0900 8844.

UPDATE

Het verloop van zaken is inmiddels helder. De jeugdige daders zijn aangehouden.

Rond 17.15 uur gistermiddag (1-3) kreeg de politiemeldkamer een melding dat ongeveer 25 auto's waren vernield. De voertuigen stonden op een parkeerterrein, welke door het garagebedrijf als depot wordt gebruikt. Agenten zagen dat kentekenplaten eraf waren getrokken, ruitenwissers en benzineklepjes waren vernield en diverse auto's waren bekrast. Het bedrijf schatte de schade op enkele duizenden euro's. De vernielingen waren 's middags gepleegd.

Bekentenissen
De politie stelde een onderzoek in naar de vernielingen en kwam uit bij twee zeer jeugdige jongens, afkomstig uit respectievelijk de gemeente Aalburg en Oosterhout. Gezien de leeftijden van de jongens werd besloten om in deze zaak te bemiddelen tussen de veroorzakers en het autobedrijf. De jongens bekenden in aanwezigheid van familieleden tegenover de politie dat ze de vernielingen hadden gepleegd. Met de familieleden is afgesproken dat zij voor de afwikkeling van de schade contact opnemen met de eigenaar van het autobedrijf.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.