vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Gemeente Werkendam haakt aan bij alcoholvrij-campagne

2 maart 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'Fris de lente in met IkPas. 30 Of 40 dagen geen alcohol drinken vanaf 1 maart: voor de een is het een uitdaging en voor de ander een makkie!' De gemeente Werkendam haakt aan bij de alcoholvrij-campagne IkPas die gisteren van start ging.

Ieder jaar organiseert IkPas deze uitdaging, ondersteund door de GGD. 'IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Deelnemers die eerder meededen aan IkPas gaven aan dat zij daarna bewuster met alcohol om gingen, vastgeroeste patronen doorbraken en alcohol als minder vanzelfsprekend zagen. Ook ervaarden een groot deel van de deelnemers positieve effecten tijdens IkPas: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af of hadden een betere huid. Ga je ook de uitdaging aan?'

Meedoen
Aanmelden kan via de website, ruim 10.00 mensen doen al mee. De actie '30 of 40 dagen zonder alcohol' loopt vanaf Aswoensdag, 1 maart.

Aswoensdag
Aswoensdag, de eerste dag na Carnaval, is de eerste dag van de veertig dagen durende vastentijd die loopt tot Pasen (zondagen niet meegerekend). Aswoensdag, een katholiek traditie, is een dag van boetedoening, waarop de gelovigen een kruisje van as op het voorhoofd krijgen getekend. Zo tonen zij berouw voor begane zonden.

Lees meer over:

gemeente alcohol Ikpas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.