zaterdag 20 april 2024

Voltena A-meiden verslaan Sliedrecht in bekerwedstrijd

26 februari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag (25-2) stond er voor de A-meiden van Voltena de halve finalebekerwedstrijd op het programma. Strikt bekeken was het de kwartfinale van regio Zuid, want de winnaar van de zaterdagbeker neemt het op tegen de winnaar van de zondagbeker om te bepalen wie bekerwinnaar wordt van regio Zuid.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was in sporthal De Dijk in Dordrecht waar Sliedrecht Sport de tegenstander was van de Voltena-meiden. Doelstelling vooraf was om de wedstrijd in 3 sets af te maken, maar ook om diverse nieuwe aanvalscombinaties te laten zien.

Verdedigingsdeur
De dames begonnen de eerste set met Emi als spelverdeler, Romy Teuling op de dia, Jolijn en Hannah op midden en Raïsa en Danique op buiten, terwijl Britt den Haan als libero het slot op de verdedigingsdeur was. Voltena laat weten: 'We begonnen sterk aan de wedstrijd, we domineerden het spel en ondanks 2 time-outs aan Sliedrechtkant bij 3-8 en 10-17 kwamen deze meiden geen stap dichterbij de meiden van Voltena. Bij de stand 10-20 kwam Amber Hoogerland in het veld om Emi als spelverdeler af te lossen. Dit deed ze prima en de 1e set was met 12-25 een prooi voor onze meiden.'

In de tweede set volgde dezelfde opstelling als het begin van de eerste set. Voltena draaide nu een rotatie terug. Via 4-9 en 6-12 leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar toch probeerde Sliedrecht Sport aan te haken en dat lukte. Ze kwamen terug tot 14-15, maar na een time-out van Voltena met de opdracht om weer terug te gaan naar de basis en netjes te blijven spelen liepen de Werkednammsers weer verder uit. Bij de stand 15-21 kwam Naomi in het veld voor Hannah. Ook deze wissel verliep voorspoedig en de meiden wonnen de tweede set met 19-25.

Voltena-trein
In de derde set weer dezelfde opstelling als tijdens de eerste. Doel was nu om de aanvalscombinaties, die in de training waren uitgeprobeerd in de wedstrijd toe te passen. Dat ging heel goed. Het blok van Sliedrecht werd helemaal dol gemaakt en de Voltena-trein denderde voort. Bij de stand 5-11 kwam Amber weer in het veld, nu als diagonaalspeler voor Romy en bij 7-18 kwam Naomi weer in het veld, nu voor Jolijn. Probleemloos werd ook deze set met 12-25 gewonnen.

Door deze 0-3 overwinning is nu de finale van de zaterdagbeker bereikt. Op 15 april spelen de meiden weer in De Dijk in Dordrecht, maar nu tegen Next Volley Dordrecht. (Voltena)