vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Sponsoren gezocht voor WZV Trident-zeiler Thymen

20 februari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / REGIO ALTENA - Thymen van Beek (16) doet mee aan de Splash Worlds in juli 2017 en vaart dan mee in de zogenaamde Golden Fleet. Maar voor dat dát zover is, moet er nog wat water door de Maas. Thijmen, lid van de Wijkse Zeilvereniging (WZV) Trident in Wijk en Aalburg, zoekt daarom sponsoren voor een nieuwe boot. Team Sailburg.nl helpt hem een handje. 

Sinds zijn eerste zeilles, zeven jaar geleden bij Trident, is Thymen met grote regelmaat zeilend te vinden op de Afgedamde Maas. Naast passie heeft de jonge zeiler ook talent. De afgelopen jaren beklom Thijmen menigmaal het podium bij club- én regionale wedstrijden.

Nieuwe wedstrijdboot
Team Sailburg.nl is vanuit het jeugdzeilen van WZV Trident ontstaan. Het team wil Thymen - en met hem hopelijk ook andere talentvolle jeugdzeilers uit de regio Altena - de beschikking geven over een nieuwe Splash wedstrijdboot. De aanschafkosten bedragen 6.000 euro. Team Sailburg.nl ontplooit allerlei activiteiten om de middelen te verzamelen en zette hiervoor ook een Crowdfunding op via 4Just1.com. De streefdatum is 1 maart 2017. Thymen heeft dan nog drie maanden de tijd om aan de boot te wennen en zijn materiaal te fine tunen.

WZV Trident - lees team Sailburg -  laat weten: 'Thymen gaat zelf de wedstrijden op het WK zeilen en doet dit niet alleen. Team Sailburg.nl vindt het leuk om hem hierbij te helpen en ook u kunt als donateur/sponsor bijdragen om Thymen’s deelname aan het WK Splash een succes te laten worden. Iedere steun is welkom! Met de ‘doneerknop’ op www.sailburg.nl is dit makkelijk geregeld. Of stuur een mail naar team@sailburg.nl.'

Voorbereidingen
Ondertussen zijn Thymen’s voorbereidingen voor de WK al in volle gang. Een intensief trainingsschema wordt afgewerkt en samen met zijn vader rijdt hij in de weekenden heel Nederland af naar de trainingslocaties. Ook zijn opleiding aan de sportacademie van het Willem I College staat in het teken van zijn wedstrijdzeilambities. De Splash Worlds 2017 in Lelystad is het begin van het grote werk. Volgend jaar wordt de WK Splash op het Gardameer in Italië gevaren en daarna lonkt al de overstap naar de Olympische Laser klasse.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.