donderdag 18 april 2024

Jeugd BC Cross Smash grijpt koppositie

19 februari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen weekend won het eerste regioteam van BC Cross Smash zijn tweede wedstrijd uit tegen Nerash met 2-6. Hierdoor neemt dit jeugdteam de koppositie over van BV Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het eerste seniorenmannenteam startte de competitie met een verdiend gelijkspel uit tegen BC Ouderkerk.

Marlies de Jong en Gernine Koek verschenen met een ongeslagen status aan de wedstrijd in Bergschenhoek en wisten deze knap te behouden. Ditmaal won ook Daniël Schermers zijn enkelspel. Joris de Jong, het jongere broertje van Marlies, was met een drie set nederlaag in de buurt van zijn eerste overwinning in het enkelspel. Ook het dubbelspel aan de zijde van Daniël verloor Joris slechts nipt in drie sets. Met een voorsprong van 2-4 na de enkels en dubbels maakte de tegenstander het Cross Smash nog erg moeilijk, uiteindelijk werden de gemengddubbels in drie sets, maar overtuigend, binnengesleept.

Knap
Cross Smash komt bij de senioren uit met een vrouwen- en een mannenteam. Het mannenteam ving zaterdag de competitie aan tegen Ouderkerk aan den IJssel uit de Krimpenerwaard. Ondanks een goede eerste set ging de overwinning naar de tegenstander. Willem wist zijn enkelspel en later ook een dubbel knap te winnen. Dit gelijkspel was dan ook zeker verdiend.

De competitie wordt na de voorjaarsvakantie op 11 maart voortgezet. Alle competitieteams nemen dan op 4 maart deel aan het jeugdintroducétoernooi in sporthal De Crosser in Werkendam.

Nerash 3 - BC Cross Smash Regio1            2-6
BC Ouderkerk M1 - BC Cross Smash M1    4-4