zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Jeugdmuziekdag Altena toert succesvol Europa door

13 februari 2017 (door WoudrichemNet)

ALMNKERK - Op zaterdag 11 februari werd in ‘t Verlaat in Almkerk de zevende Jeugdmuziekdag Altena georganiseerd. Het thema dit jaar was ‘Avontueuropa’, oftewel een muzikale, avontuurlijke rondreis door Europa.

Speciaal voor dit thema heeft de organisatie een verhaalschrijversduo in de arm genomen. Lia en Niels Colijn schreven het verhaal op basis van de muziekstukken die deze dag gespeeld werden. Elk stuk vertegenwoordigde een land dat de hoofdpersoon (opa Tuur) van het verhaal bezocht had tijdens zijn rondreis op zoek naar het ultieme muziekstuk. De meer dan 95 jeugdige muzikanten uit het Land van Heusden en Altena speelden muziekstukken met titels zoals ‘The Irish Dance Master’, ‘Peer Gynt Suite’ (Noorwegen), ‘Russian Boomwhackers Dance’, ‘Scotland the Brave’ en ‘Suite Espanola’.

Ook Duitsland werd bezocht met ‘Der Alte Dessauer’, waarin zes trompettisten een solo ten gehore brachten. Tijdens het drukbezochte slotconcert werd het verhaal ‘Avontueuropa’ voorgelezen door Lia Colijn. De avond werd nog extra feestelijk door het optreden van de doedelzakspelers van de Clan Lamont Pipe Band.

De organisatie kan terugkijken op opnieuw een geslaagde Jeugdmuziekdag Altena.

Lees meer over:

jeugdmuziekdag altena verlaat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.