donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie houdt man aan met 4 keer te veel op

4 februari 2017 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK -  In de nacht van vrijdag op zaterdag (4-2) kreeg de politie omstreeks 03.10 uur een melding van een passant dat er een voertuig midden op de snelweg A27 stilstond, met de bestuurder er nog in. De bestuurder zou in slaap zijn gevallen en zou mogelijk onder invloed van alcohol verkeren.

Samen met de ambulance gingen agenten direct ter plaatse. Zij rapporteren: 'Voertuig stond grotendeels op de rechterrijstrook stil, met gedoofde verlichting, echt levensgevaarlijk! Direct maatregelen laten treffen door rijkswaterstaat en de rechterrijstrook laten afkruisen.'

Rijbewijs

Vervolgens hield de politie de bestuurder, een 47-jarige man uit Poederoijen, aan op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 905 ug/l, meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid. Tevens bleek dat het rijbewijs van de verdachte twee weken geleden was ingevorderd ter zake rijden onder invloed. Hij mocht daarom tien maanden lang geen voertuig besturen.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, hij mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Tevens is zijn auto inbeslaggenomen.

Lees meer over:

Politie ambulance alcohol a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.