donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Adri Burghout zoekt sponsors voor actie Bangladesh

3 februari 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - Adri Burghout zet zich in voor de actie Fiets/Loop voor een huis op de Col du Galibier in Frankrijk. Dit jaar wil hij voor dat goede doel met een ligfiets 150 kilometer de regio door. In september hoopt hij 36 kilometer en 2000 meter omhoog te fietsen op de Galibier. Burghout zoekt nu sponsors. AalburgNet geeft de ligfietser graag een steuntje in de rug door hem een breed podium te geven. Onderstaand zijn oproep...

"Zoals jullie wellicht hebben meegekregen heb ik de afgelopen twee jaar meegedaan aan de actie Fiets/Loop voor een huis op de Col du Galibier in Frankrijk. Het betreft inzameling van sponsorgeld ten behoeve van de bouw van waterbestendige huizen voor de allerarmsten in het overstrominggevoelige Bangladesh die vanwege hun geringe status van de lokale banken geen kredieten kunnen krijgen.
De Gangesdelta is een van de dichtbevolkte gebieden op onze aarde. Water - daar in overvloed aanwezig - heeft twee kanten. Enerzijds onontbeerlijk voor leven. Anderzijds een vernietigende natuurkracht. In Bangladesh weet men daar alles van. Jaarlijks lopen grote gebieden in de delta onder water, met als gevolg dat de bewoners hun bezittingen steeds letterlijk zien wegstromen. Hun leven bestaat daardoor uitsluitend uit ‘overleven’. Generaties achter elkaar.

De organisatie, Wereldfoundation en Woord & Daad doorbreken die vicieuze cirkel door een krediet te verschaffen van 1500 euro per gezin, waarmee ze een huis op een betonnen sokkel en een waterdicht dak kunnen bouwen dat bestand is tegen de repeterende overstromingen. Deze mensen zijn wel in staat om over een periode van 6 jaar dit krediet terug te betalen aan de organisatie waarna het vrijgekomen krediet aan een volgend gezin kan worden verstrekt. Het mooie van dit project is dat het met dit concept continu blijft doorgaan. Bij de editie 2016 werd geld bijeen verzameld voor de bouw van ruim 302 huizen in Bangladesh. 

Mooi bedrag
In dit lustrum jaar (5e editie en tevens laatste keer op de Galibier) willen we, als deelnemers, graag weer een mooi bedrag bijeenbrengen voor onze noodlijdende medemensen. Voorwaarde om deel te nemen aan deze actie waarbij iedere deelnemer minimaal 1000 euro meebrengt is dat de deelnemer ook (hard) lopend of op de fiets de Col du Galibier beklimt.

Na in m’n eerste jaar als wandelaar te hebben deelgenomen, vorig jaar als hardloper, wil ik dit jaar als fietser de Galibier op. Ik ben in het bezit van een ruim 20 jaar oude Alleweder zelfbouw alluminium ligfiets. Deze is de afgelopen tijd omgebouwd/ geschikt gemaakt om mee in de bergen te rijden. Hij is dus technisch in orde. Nu nog een mooi kleurtje op de buitenkant.

Voornemen
Het is mijn voornemen om daarmee op 9 september D.V. zoals gezegd de Col du Galibier te beklimmen vanaf Sankt Michel de Maurienne. Een afstand van 35 kilometer waarbij 2000 meter moet worden geklommen.

In de aanloop naar de tocht op de Galibier hoop ik op zaterdag 27 mei D.V. in deze ligfiets het land van Heusden en Altena rond te rijden, een route van 50 kilometer. Maar dat vind ik wat weinig (-; Ik wil die ronde 3 x achter elkaar gaan maken, 150 kilometer dus. En als ik nog energie over heb nog een 4e ronde.

Sponsors
Voor deze (voor mij) toch wel aanzienlijke tocht hoop ik sponsors te vinden die per kilometer willen sponsoren. Dat bedrag per kilometer mag ieder vanzelf voor zich bepalen. Alles is welkom. Veel steentjes maken een compleet huis om het maar in de sfeer van het doel van de actie te duiden.
Verrekening kan plaats vinden nadat ik heb gereden en dus weet hoeveel kilometers het zijn geworden.
Wie mag ik noteren??"

(Foto Adri Burghout)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.