vrijdag 29 maart 2024

Voltena dames 2: ondanks slechte wedstrijdstart toch winst

29 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag 28 januari stond de thuiswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht op het programma voor dames 2 van Voltena. Leuk feitje voorafgaand: de uitwedstrijd tegen Next Volley was de enige gewonnen uitwedstrijd tot nu toe voor de dames van Voltena. Voorafgaand werd daardoor misschien verwacht dat de uitwedstrijd dan ook wel gewonnen zou worden.

Next volley staat op dit moment 10e op de ranglijst en heeft de punten hard nodig om uit de gevaren zone te komen. Dat ze niet naar Werkendam gekomen waren om zonder punten naar huis te gaan was gelijk vanaf het begin duidelijk. Dat ze in het zadel werden geholpen door een zeer matig spelend Voltena doet daar niet aan af. Voltena kreeg de passing niet onder controle en ook haar eigen servicedruk was niet genoeg aanwezig om indruk te maken op de tegenstanders. De bezoekers lopen daardoor uit naar een comfortabel voorsprong. In de eindfase van de set is Voltena eindelijk een beetje wakker en wordt er makkelijker gescoord. Uiteindelijk staat er zelfs een 23-24 stand op het scorebord. Helaas resulteert een foute service in een 0-1 achterstand voor Voltena.

Gevaar
Dat de thuisploeg aan het einde van de eerste set al beter in haar spel komt is gelijk duidelijk in de tweede set. Er zijn wat wissels toegepast en Voltena laat zien dat zij kwalitatief gewoon veel beter is. Deze set komt Voltena geen moment in gevaar en wordt zeer gemakkelijk gewonnen met 25-10.

De derde set is een herhaling van de tweede. In het begin loopt Next Volley nog even goed mee, maar halverwege de set zet Voltena aan. Next Volley begint steeds meer eigen fouten te maken en vind dat ze wordt benadeeld door de jonge – overigens uitstekend fluitende – scheidsrechter. Voltena drukt door en wint de derde set ook met 25-11.

Wennen
In de vierde set gaat het allemaal wat gelijker op. De focus is een klein beetje weg aan de kant van Voltena, waar Next Volley handig gebruik van maakt. Het is voor Voltena even wennen aan de 4-2 situatie waarin ze is gaan spelen, maar aan het einde van de set pakt deze opstelling toch goed uit. Onze twee spelverdeelsters laten zien dat ze ook allebei ballen kunnen scoren, waardoor Voltena aan het eind van de set weer een voorsprong pakt. Ook de vierde set wordt uiteindelijk winnend afgesloten met een stand van 25-17 op het scorebord.

Een 3-1 thuisoverwinning voor dames 2 van Voltena, maar eigenlijk hadden er gewoon vijf punten in Werkendam moeten blijven. Het blijft overigens spannend in de bovenste regionen van de derde divisie. HLB Van Daal en Spivo vechten om de eerste twee plaatsen, waarna ODI en Voltena respectievelijk 3e en 4e staan met slechts twee punten verschil! Aankomende zaterdag speelt Voltena tegen VVS’92, die op dit moment onderaan staan. Hopelijk weten de meiden in het verre Vlissingen de tweede uitwinst van het seizoen te boeken. (Voltena)