donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CDA wil inzet drones bij bestrijding drugscrimininaliteit

28 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - REGIO: Afgelopen vrijdag ( 27-1) was de CDA-statenfractie met Roland van Vugt en kamerlid Madeleine van Toorenburg op uitnodiging van Brabants Landschap te gast in de Biesbosch. Onderwerp was ondermeer de overlast van drugs en de aanpak van deze vorm van criminaliteit.

Volgens Brabants Landschap zijn dumpingen van drugsafval en teelt van wiet een toenemend probleem in dit kwetsbare natuurgebied. Zij gaven aan dat er de afgelopen jaren stevig bezuinigd is op handhaving. Het CDA Brabant pleit voor een forse aanpak en wil onderzocht zien of drones hierbij kunnen helpen.

Drones

CDA statenlid Roland van Vugt: ‘De Biesbosch is ook bij criminelen in beeld als werkterrein. Zij lijken er vrij spel te hebben. Wij mogen niet werkeloos toezien dat zij de trots van ons gebied misbruiken voor teelt en dumpen van deze rotzooi. Slimme en verantwoorde inzet van drones geeft extra ogen in de Biesbosch. Uiteraard moeten we daarbij goed kijken dat dit niet onnodig verstorend werkt voor de natuur. Maar stelt Van Vugt: we moeten er een win-win situatie van zien te maken. Want drones kunnen naast opsporing ook extra informatie geven over ontwikkeling van de natuur, soortentelling, wildbeheer, etc. Ook Brabants Landschap ziet kansen voor de inzet van drones.

Ook CDA wethouder Matthijs van Oosten (gemeente Werkendam) is helder. Voor het CDA is de aanpak van drugscriminaliteit belangrijk, omdat drugs de samenleving ontwrichten en mensen in de vernieling brengen. Hennepplantages en gedumpt drugsafval maken van onze prachtige Biesbosch een levensgevaarlijke vuilnisbelt en dat willen we niet.

Lees meer over:

cda drones
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.