donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Ontmoetingsochtend met Stichting Gave 'indrukwekkend'

26 januari 2017 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Gisteren (25-1) werd in Andel een interkerkelijke ontmoetingsochtend gehouden met vrouwen uit het Land van Heusden en Altena. De Koningshof was de plaats van handeling.

De ochtend was een initiatief van de interkerkelijke werkgroep van vrouwen uit de regio en werd georganiseerd rond het thema 'Gevlucht Gezien Geliefd!'" Esther Mulder van Stichting Gave was gastspreker.

Indrukwekkend
Een bezoekster verwoordde haar ervaring: 'Het was zeer indrukwekkend. Esther is een mevrouw uit Somalië, zij heeft ons verteld over haar vlucht. Heel moeilijk met traumatische ervaringen. Ook mochten we haar getuigenis horen, Dat ze nu Jezus volgen mag. Dat kost haar veel, maar Jezus is haar alles. Dit alles stemt tot nadenken.'

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde ochtend: 'Samen in de Naam van Jezus mochten we bij elkaar zijn. Aangespoord en geinspireerd door het verhaal van Esther hebben we elkaar bemoedigd en roepen we op tot het zorgen voor elkaar en in het bijzonder voor de vreemdeling! Met dank aan alle gastvrouwen, vrijwilligers en mensen van de Koningshof die deze ochtend hebben mogelijk gemaakt.'

Gave
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave streeft ernaar dat 'de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd.' Aldus de website van de stichting. Daarnaast is Gave een kenniscentrum voor alle vragen rond asielzoekers en komt Gave op voor de rechten van christen-asielzoekers. Tenslotte organiseert en ondersteunt Gave projecten die relevant zijn voor vluchtelingen.

(Foto Ontmoetingsochtend vrouwen uit het Land van Heusden en Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.