zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

W.I.K. behaalt eerste medailles

24 januari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag turnden instappers Anne van Rijswijk, Maddy van der Mooren en Fenne Vos samen met pupil Emma van Tilborg, allemaal van W.I.K., hun allereerste regionale KNGU-wedstrijd in Breda. Deze meiden turnen nog niet zo lang bij de selectie en gespannen begonnen zij aan het eerste onderdeel, de vloer. Na het eerste toestel was de grootste spanning er af en turnden zij nette oefeningen op de overige toestellen.

Anne blonk uit op de smalle balk, Maddy behaalde haar hoogste punt op vloer en ook Fenne haalde veel punten op de balk.  Emma haalde met hele mooie rechte en gespannen benen het tweede punt op brug en het derde punt op balk. Maddy werd achtste, Anne negende en Fenne eindigde op de twaalfde plaats. Emma behaalde in haar categorie de achtste plaats. De turnsters hebben een goede eerste wedstrijd gedraaid.

Tegelijkertijd turnde Romy van Beek in de andere baan haar wedstrijd. Haar eerste toestel was vloer en daar behaalde zij de hoogste score in haar niveau (11.250). Ook sprong (3e) en Brug (2e) verliepen erg goed. Na drie toestellen stond Romy hierdoor nog steeds op de eerste plaats. Helaas kostte een val van balk haar de gouden medaille en werd zij met een klein puntenverschil alsnog tweede en kreeg zij een zilveren medaille omgehangen. Met deze wedstrijd heeft Romy zich al geplaatst voor drie toestelfinales en de regiofinale.

Netjes

In de namiddag turnde Feline Tankens haar wedstrijd bij de pupillen 1 D2. De brug verliep wat moeizaam maar Feline haalde net als de andere turnsters een hele goede score op balk (3e). Ook op vloer turnde zij een moeilijke oefening heel netjes. Feline werd knap zesde.

De komende weken turnen ook de andere selectieleden van W.I.K. hun eerste KNGU voorronde.

Lees meer over:

sport turnen W.I.K.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.