donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO neemt koppositie over

23 januari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Het eerste herenteam van ZVDO speelde zaterdag 21 januari een wedstrijd in Etten-Leur tegen het eerste team van DIO. Waar er vorige week tegen het tweede team van DIO met gemak gewonnen werd, wist ZVDO dat deze wedstrijd wel wat moeilijker zou worden. Het begin van de wedstrijd was voor DIO. DIO opende de score, maar door 2 snelle acties in de laatste seconden van de eerste periode wist ZVDO de score toch om te buigen van een 1-0 achterstand, naar een 1-2 voorsprong.

Onrustig
De tweede periode werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 1-5. DIO kon, aan het einde van deze periode, met een mooie actie hier iets tegenover stellen. De rust werd ingegaan met 2-5. Verdedigend had ZVDO de zaak goed op orde. ZVDO speelt sinds vorig jaar ‘zone verdediging’. De midvoor van de tegenstander wordt in dit systeem met 2 verdedigers onder controle gehouden. Hier had DIO hun tactiek op aangepast, om toch tot score te kunnen komen. Toch was het ZVDO die in de derde periode verder uit kon lopen. Ook DIO wist het net nog te vinden, waardoor de laatste periode met 3-7 begonnen werd. De laatste periode moest het rustig uitgespeeld worden, maar al snel in deze periode kon DIO de achterstand verkleinen naar 4-7, waardoor het toch wat onnodig onrustig werd aan de zijde van ZVDO. Gelukkig kon Arie Stuij, nadat er een overtreding op hem werd gemaakt, het verschil weer terugbrengen naar 4 doelpunten. De eindstand werd: 5-8 (1-2, 1-3, 1-2, 2-1).

Doelsaldo
Doelpunten werden gemaakt door Jan-Willem Vaneker (2), Arie Stuij (2), Jelle Sterkenburg (1), Seppe van der Wielen (1), Emiel Goedel (1) en Adriaan de Graaff (1). Met deze overwinning heeft ZVDO evenveel wedstrijden gespeeld als TRB-RES uit Tilburg en evenveel punten behaald. Echter heeft de ploeg uit Andel een beter doelsaldo en neemt daarom de koppositie over. Op zaterdag 28-01 komt TRB-RES op bezoek in Andel. Deze topwedstrijd begint om 18:15 in AquaAltena.

(Archieffoto)

Lees meer over:

sport ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.