dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Verkeerslabel 'Groen Licht' voor kinderdagverblijf De Schat

19 januari 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Kinderdagverblijf De Schat uit Wijk en Aalburg heeft het verkeerslabel ‘Groen Licht’ behaald. Wethouder Pim Bouman heeft het verkeerslabel op 18 januari 2017 uitgereikt aan het kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf ontvangt het label ‘Groen Licht’, omdat zij hebben laten zien dat ze de verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen bevorderen.

Het label ‘Groen Licht’ wordt alleen uitgereikt aan kinderdagverblijven die kunnen aantonen dat zij structureel en op hoog niveau voldoen aan veel aspecten van verkeerseducatie en -veiligheid. Kinderdagverblijf De Schat heeft de kinderen met verschillende verkeersthema’s geleerd wat wel en niet veilig is in het verkeer. Ook werd er aandacht besteed aan rood en groen bij een verkeerslicht en aan oversteken.  Bovendien zijn ouders bewustgemaakt van hun rol in de verkeersopvoeding van kinderen.

Basis
De gemeente Aalburg zet in op verkeersveiligheid voor alle burgers en vergeet daarbij ook de jongste inwoners niet. Om veel ouders en jonge kinderen te bereiken, zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven een belangrijke schakel. Wethouder Pim Bouman: ‘Wij zijn blij dat kinderdagverblijf De Schat zich heeft ingezet voor verkeersprojecten in onze gemeente en dit in de toekomst wil blijven doen. Door te benoemen wat er te zien is en gebeurt in het verkeer leert een kind al op jonge leeftijd het juiste verkeersgedrag. Doordat kinderdagverblijven hier nu actief mee bezig zijn, leggen zij een goede basis, bij de kinderen én hun ouders!”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.