zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

EVM-team met 3 trucks in top 10 Dakar 2017

4 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vandaag hadden de trucks tijdens de Dakar Rally 2017 maar liefst 284 kilometer klassementsproef voor de boeg. Een tocht die overwegend over vlakke wegen voerde tussen Resistencia en San Miguel de Tucaman. Het was de eerste klassementsproef op Argentijnse bodem.

Totaal werd 812 kilometer gereden, de op één na langste dag van de rally wat betreft afstand. De proef ging door een historisch gedeelte van Argentinië, hoewel de coureurs daar weinig van gezien zullen hebben.

Voordat de trucks gistermorgen (3-1) het bivak verlieten werden de truckers bijgepraat door de monteurs die en hele lange nacht achter de rug hadden om de afstelling van de trucks te optimaliseren. Dat zij hun werk goed hadden gedaan, bleek wel op de eerste meetpunten. Peter Versluis (EVM-team) opende op de eerste waypoints, de controlepunten langs de route, als snelste met meer dan 30 seconden voorsprong op de Kamaz van Sotnikov. Echter de tweede helft van de proef verloor Versluis, genavigeerd door Marcel Pronk, veel tijd door een andere Kamaz-rijder die niet 'aan de kant wilde gaan'.

Versluis finishte uiteindelijk als derde op iets minder dan 3 minuten achter Martin van de Brink met de Renault. Hij won de proef wat een enorme opsteker is voor van de Brink die afgelopen jaar veel pech kende. Peter feliciteerde van de Brink dan ook direct met zijn etappewinst.

Tevreden
Hans Stacey keek tevreden terug op deze tweede dag: 'De monteurs hebben top werk geleverd. De auto voelde zoveel beter aan dan gisteren, ik ben dan ook dik tevreden met mijn zesde plaats.'

Arthur Ardavichus volgde in het begin van de etappe Versluis op de hielen maar moest het tweede gedeelte een beetje tijd laten liggen, de proeven waar zeer snel en toch ook een beetje gevaarlijk en ontzettend warm. De MAN kwam als negende over de finish op 3.50 minuut.

Spannend
Het Eurol VEKA MAN team staat met de drie trucks in de top 10. Er gaan nog enkele zeer spannende dagen volgen met vijf verschillende truckmerken in de top 5 die weinig voor elkaar onder zullen doen.

Algemeen klassement
1. Van de Brink  Renault
2. Sotnikov  Kamaz
3. Kolomy  Tatra
4. De Rooy  Iveco
5. Versluis MAN
8. Stacey  MAN
10. Ardavichus  MAN

(Foto www.rallymaniacs.com)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.