vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dakar Rally 2017 gestart voor Peter Versluis

3 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Maandag (2-1) startte de eerste klassementsproef van de Dakar Rally. Onder een zeer grote publieke belangstelling vertrok de karavaan vanuit Asuncion, de hoofdstad van Paraguay. Van 2 tot en met 14 januari wordt Dakar 2017 (39e editie) verreden in Paraguay, Bolivia en Argentinië (Zuid-Amerika).

Dik 40 kilometer moest op snelheid worden gereden over voornamelijk onverharde wegen. Dat het in het klassement van de trucks spannend gaat worden viel te verwachten, maar dat er zes verschillende truckmerken in de top tien zouden staan was een verrassing.

Werkendammer Peter Versluis, Eurol Veka MAN-team, had van te voren gezegd dat hij het rustig aan zou doen. Hij finishte als negende algemeen: 'Ik kan hier meer verliezen dan winnen op deze korte proef, dus deed ik rustig aan om geen kostbare tijd te verliezen.'

Vooras
Hans Stacey van hetzelfde team, vorig jaar vierde, kwam kapot aan de finish. Hij reageerde kort en krachtig: “Ik heb veel last van een blokkerende vooras en nog niet een juiste afstelling van de vering. Daardoor was er veel onbalans in de truck. We gaan snel naar het bivak zodat de monteurs de boel kunnen rechtzetten.” Aldus Stacey die als elfde finishte.

Nieuw in het team is de man uit Kazagstan Arthur Arcavichus met de Almkerker Michel Huisman op de stoel van de monteur. Zij hadden een probleemloze start van de eerste proef en finishte op een achtste plaats, 1 seconde voor Versluis.

Argentinië
Na de finish van de klassementsproef hebben de coureurs nog 400 kilometer voor de boeg om in Argentinië te komen. Vandaag (3-1) de tweede dag. Dan gaat het om 285 kilometer op snelheid.

(Foto www.rallymaniacs.com)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.