vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Voormalig zwembad wordt als Park Veldzicht 'weer van iedereen'

2 januari 2017 (door AalburgNet)

GENDEREN - Voormalig zwembad Veldzicht wordt Park Veldzicht: een soort 'broedplaats' voor allerlei nieuwe burgerinitiatieven 'zodat Veldzicht weer van iedereen wordt'. De gemeente Aalburg facilieert en steunt waar mogelijk, maar steekt geen geld in het burgerinitiatief. Aldus de raadsbrief die door B en W aan de gemeenteraad is verzonden.

De rode draad in het plan Park Veldzicht is om samen met burgers en de gemeente, Veldzicht weer een plek te laten zijn waar 'opnieuw dingen gebeuren, waar men als vanouds steun kan vinden, een zinvolle daginvulling kan hebben, waar weer leven is en waar men elkaar weer ontmoet'. Participatie, educatie en dagbesteding zijn de drie pijlers waarop Park Veldzicht ingericht wordt. Ontmoeting en duurzaamheid zullen zowel middel als doel zijn om een en ander vorm te geven en te realiseren.

Kinderboerenerf
De 'landelijke uitstraling' van Veldzicht blijft behouden en verder worden ontwikkeld. In dit plan
is de aanleg van een klnderboerderf en een 'duurzame, natuurlijke en spannende speelplek voor
jonge kinderen' opgenomen. Daarnaast krijgen de bestaande baden een nieuwe functie in het park die passend zijn binnen de thema's ontmoeten, educatie en participatie. De baden worden ingericht als Watertuin waarin kinderen spelenderwijs kennis maken met de kracht van water en welke principes hierbij komen kijken, een bad waarin ruimte is voor spel en ontdekking. Het grote bad wordt een natuurlijke omgeving voor vissen en geeft mogelijkheden voor ontspanning en loungen.

Kansen
De bestaande gebouwen worden zoveel mogelijk hergebruikt en aangevuld met een Ontmoetingsplein (binnen en buiten) met beperkte horeca-activiteiten voor zowel bezoekers als deelnemers. Daarnaast zal de bestaande bouw gebruikt gaan worden voor dagbestedingsactiviteiten die passen binnen het concept van Park Veldzicht. Te denken valt aan het maken van vogelhuisjes, voerbakjes enzovoort. Op termijn zien B en W volop kansen en mogelijkheden om Park Veldzicht in te richten 'als een soort broedplaats voor allerlei nieuwe burgerinitiatieven zodat Veldzicht weer van ons allemaal wordt'.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.