vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Centralisatie afvalwaterzuivering Altena een feit

2 januari 2017 (door WerkendamNet)

REGIO ALTENA - Waterschap Rivierenland gaat de komende jaren de afvalwaterzuivering in het Land van Heusden en Altena centraliseren. Door centralisatie kan het waterschap het afvalwater efficiënter, voordeliger en duurzamer verwerken. Onlangs werd hiervoor officieel het startsein gegeven door ondertekening van het contract met de aannemer.

In de loop van 2017 starten de werkzaamheden die bestaan uit de aanleg van nieuwe persleidingen, het realiseren van rioolgemalen in Dussen, Eethen, Meeuwen en Wijk & Aalburg en het renoveren en uitbreiden van de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk. De werkzaamheden starten in de loop van 2017 en duren tot juli 2019. Deze werkzaamheden passen binnen het bestemmingsplan.

Afvoeren
Op het moment dat een nieuw persleidingentracé is aangelegd, zullen de rioolwaterzuiveringen in Wijk en Aalburg, Eethen en Dussen worden gesloten. Het afvalwater wat op deze zuiveringen wordt verwerkt, zal dan via het nieuwe persleidingentracé worden afgevoerd naar de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk.

Lees meer over:

waterschap afvalwater
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.