donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Femke zwemt limiet voor Winterkampioenschappen

19 december 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - OOSTERHOUT: Tijdens een limietwedstrijd in Oosterhout deden negen Biesboschzwemmers mee. De negen zwemmers zwommen vier persoonlijke records. Femke Golverdingen zwom op de 100 rugslag een limiet voor de Brabantse WinterKampioenschappen.

Femke is al diverse jaren op de rugslag aanwezig tijdens de Brabantse Kampioenschappen en tot dit weekend had ze zich al weten te plaatsen op de 50 en 200 meter. Vandaag in Oosterhout wist ze op de 100 meter zich ook te plaatsen. Femke verbeterde zich met bijna twee seconden. Later op de dubbele afstand wist ze haar tijd niet aan te scherpen, maar indeling was goed en Femke bleef maar een halve seconde boven haar tijd.

Sacha Maas is sinds deze zomer lid bij de Werkendamse zwemclub en wist vandaag in Oosterhout op de 50 vrije slag en 100 rugslag nieuwe toptijden te noteren. Op de vrije slag sprint verbeterde ze zich met 0,02 seconden, terwijl ze eerder op de dag op de 100 rugslag zich met ruim vier en een halve seconde had verbeterd.

De laatste die een persoonlijk record zwom was Nick Lisman. Nick wist op de 200 vrije slag zich met ruim vijftien seconden te verbeteren en met deze verbetering kan er tijdens de komende Brabantse Winter Kampioenschappen een estafette ploeg aan de start komen van de 4 x 200 meter vrije slag bij de jongens onder 17 jaar.

Celine Besselink, Chimène Huisman, Larissa Huisman, Rens Lisman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven wisten zich niet te verbeteren, maar zij lieten wel goede races zien. Celine bleef dicht bij haar tijden op de 100 school- en vrije slag. Voor Chimène gold dit op de 100 ‘vrij’ en 200 wisselslag. Rens zwom voor het eerst 100 meter schoolslag en deed dit heel keurig. Terwijl Ilse vooral sterk was op de 50 vrije slag en iets minder op de 100 schoolslag. Voor Julia was er een teleurstellende 100 rugslag, maar zij rechtte haar rug met een hele goede tijd op de 100 vlinderslag.

De Brabantse WinterKampioenschappen staan in de eerste twee weekenden van 2017 op het programma. Men kan dan alle afstanden zwemmen vanaf de 50 meters tot en met 800 meter vrije slag voor de dames en de 1500 meter vrije slag voor de heren. Er hebben zich ruim 15 Biesboschzwemmers voor deze kampioenschappen geplaatst en daarnaast zullen er ook nog enkele op alleen estafette nummers starten. De komende week zullen de zwemmers de uitnodiging krijgen en wordt de definitieve grootte van de ploeg bekend. (BBZ)

Lees meer over:

sport zwemmen biesbosch
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.