vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Gemeenteraden kiezen unaniem voor Altena

13 december 2016 (door AalburgNet)

REGIO / ALTENA: Er was vast een klein vreugdedansje op de gemeentehuizen van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. De raden van deze gemeenten kozen immers gisteravond (12-12) unaniem voor ‘Altena’ als de naam van de nieuwe fusiegemeente die ontstaat per 1 januari 2019. Het woord is nu aan het Rijk.

Met deze keuze volgen de raden de uitslag van de verkiezingen van de naam voor de nieuwe gemeente: ruim 70% van de stemmers koos Altena.

Advies
De naam ‘Altena ‘ wordt opgenomen in het Herindelingsadvies. Dat is een advies aan het Rijk waarin geschetst wordt waarom een fusie wenselijk is en waarin wordt verzocht die wettelijk mogelijk te maken.

Het Herindelingsadvies wordt in maart 2017 doorgestuurd naar Gedeputeerde Staten, die het vervolgens voor akkoord naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sturen. Als de Eerste en Tweede Kamer ook instemmen, is de fusie op 1 januari 2019 een feit en gaat de nieuwe gemeente inderdaad Altena heten.

Lees meer over:

Altena fusie regio gemeenten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.