vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Waldric VU18 knalde zaterdag lekker tegen Titans

5 december 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een maand geleden won BC Waldric in Kerkrade de wedstrijd tegen Titans met 4 punten. Dat was teleurstellend gelet op de stand in de competitie. Afgelopen zaterdag (3-12) moest het anders, meenden de Woerkummers. En dat lukte...

Het spel begon met een aangepaste tactiek qua verdediging. In plaats van enkel full-court man-to-man startte Waldric met afwisselend 3/4 kwart man-to-man en zoneverdediging.

Dit bleek een goede keuze. De meiden van Titans scoorden in het eerste kwart nauwelijks terwijl Waldric aanvallend weinig fout deed. Er werd goed 1 tegen 1 gespeeld, schoten op het juiste moment maar vooral ook lekkere passes in de break zetten een ruime voorsprong op het scorebord na de eerste 10 minuten (22-5).

Statisch
In het tweede kwart liep het spel van Waldric alleen maar beter. Voor de rust zitten Farah, Jessie en Lisa al in de dubbele punten en schoot het team 70% vrije worpen. Verdedigend zat het nog steeds op slot en wist Titans in de 7e minuut eenmaal te scoren (51-7).

Kort na rust voegde ook Anne-Fleur zich bij het rijtje speelsters met dubbele punten. Wel liep het aanvallend niet zo lekker meer. Het spel werd te statisch en de vrije worpen vielen niet lekker meer. De verdediging bleekf niettemin overeind en Waldric pakte voldoende steals om ook dit kwart de voorsprong verder uit te bouwen (68-14).

Knallen
Ondanks de ruime voorsprong bleven de meiden van Waldric gefocused. In het laatste kwart pakte onder ander Indy veel steals, liep het team de breaks en bleven de dames verdedigend scherp. Zo hield Waldic Titans onder de 20 punten. Na drie hele spannende, maar verloren wedstrijden is het wel lekker om weer Waldric weer eens te zien knallen (86-19).

Topscores: Anne-Fleur (21), Jessie (17pnt), Indy(14pnt), Lisa (13pnt) en Farah (11)