woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Mirre van der Nat scoort goed bij eerste Jong Talentwedstrijd

4 december 2016 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Turnster Mirre van der Nat, afkomstig uit Giessen, deed zaterdag (3-12) voor het eerst mee aan de Jong Talentwedstrijd in Den Haag. De nog jonge Mirre traint bij S.V. Hamarithi in Aalst en is een kleine maar krachtige turnster. Op het toestel brug turnde zij naar de hoogste score, een 14,900.

Mirre turnt al ruim een jaar, maar mocht deze keer voor het eerst afreizen naar Den Haag om een wedstrijd te turnen tussen talenten van haar leeftijd. Haar wedstrijd startte op het toestel vloer waar zij een oefening uitvoerde met een handstand, arabier en stutrol. Mirre turnde netjes en strak en liet de jury zien dat zij heel lenig is met haar spagaten.

Op sprong turnde Mirre overslag tot ruglig op matten van 60 centimeter hoog. Thuis in de Maaijenbogerd in Aalst kan zij dit zelfs al op een mattenstapel van 90 centimeter. Op de wedstrijd ging ze voor veiligheid en netheid. De overslag tot ruglig leverde haar een 13,300 op. Een mooie achtste plaats op dit toestel.

Het toestel balk is geen opstakel voor Mirre. Ze liet prachtige houdingen zien en mooie hoge sprongen. Op het toestel brug blonk zij echter uit. Hier behaalde de turnster maar liefst 14,900 punten. Een monsterscore, die een eerste plaats op het toestel betekende.

Allround eindigde Mirre netjes in de middenmoot met een 15e plaats.

Lees meer over:

sport turnen mirre van der nat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.