vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

CDA Aalburg blij met 'Altena'

28 november 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Wat velen eigenlijk al wisten, dan wel verwacht hadden, werd afgelopen donderdag (24-11) duidelijk. De nieuwe gemeente per 1-1-2019 krijgt Altena als nieuwe naam. Met name CDA Aalburg is blij met deze naam. 'De naam is reeds volop ingeburgerd en "bekt" lekker. Voor vele bedrijven en organisaties in onze gemeente betekent dit dat zij geen dure naamswijzigingen hoeven te ondergaan.'

Er zijn op het hele naamgevingsproces nogal wat reacties gekomen, zo laat de parij in haar nieuwsbrief weten. 'Vaak kwam hierin terug dat het allemaal toch wel veel geld kost voor iets wat we eigenlijk al wisten. Ook vanuit onze fractie zijn dergelijke geluiden gekomen.'

Opkomstpercentage
Beschouwend meent CDA Aalburg dat de verkiezing toch wel heeft voorzien in een bepaalde behoefte van meedenken en meebeslissen. 'Het opkomstpercentage was met iets meer dan 40% zelfs hoger dan de opkomst voor de herindelingsverkiezingen van afgelopen week in de nieuwe gemeente Meijerijstad'. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.