woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Veel kids bij Sint op Kasteel Dussen

28 november 2016 (door WerkendamNet)

DUSSEN - 'Sint is graag in Kasteel Dussen…en veel kinderen ook.' Dat laten de Pieten weten die het verlbijf van de Goedeheilig man op Kasteel Dussen geregeld hebben.

Zoals elk jaar was ook nu Sinterklaas weer in het kasteel van Dussen. Hij logeerde er in één van de torenkamers, waar hij gebruik kon maken van de originele plonsplee. Maar voor de zekerheid had hij toch ook nog maar zijn eigen po meegenomen…

Kinderen
Natuurlijk kwam kwam hij niet alleen om te logeren: hij was er vooral om op zaterdag (26-11) heel veel kinderen te ontvangen. Er kwamen maar liefst ruim 600 grote én kleine mensen bij hem langs.

Uiteraard waren de Pieten ook van de partij en zij zorgden ervoor, dat niemand zich verveelde. Ze hielpen mee met de spelletjes en pepernoten bakken; er waren voorleespieten, fotograafpieten, pieten die zorgden voor een rondleiding in de logeerkamer enzovoorts.

Kasteelsprookje
Sint bedankte na afloop van de dag iedereen voor de prachtige tekeningen en kleurplaten en liet weten, dat hij weer heel erg had genoten van het bezoek. Als echte fan van het kasteel vertelde hij in zijn sas te zijn met het kasteelsprookje ‘Er was eens’… ‘Eén van mijn favoriete cadeautjes voor de kinderen, dit jaar. Maar ook het boek over de geschiedenis van het kasteel is zeer interessant; ik heb het mezelf ooit ook cadeau gedaan!’

(Foto Kasteel Dussen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.