vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bart in Werkendam presenteert Werkendamse Wandelroutes...

24 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Wie binnenkort gekleurde pijlen aantreft in de Werkendamse kernen kan gaan 'wandelen met Bart!' Onder dat motto presenteert 'Bart in Werkendam' een aantal wandelroutes door en rond het Werkendamse. Bedoeld voor iedereen die zin om iets te gaan doen maar niet weet wat, te druk is met werk/kinderen/verplichtingen en daardoor geen tijd heeft om te sporten of voor wie sport te duur vindt.

Bart toetert enthousiast: 'Probeer dan eens regelmatig een rondje te wandelen! Trek makkelijke kleding aan en schoenen waar je fijn op kunt wandelen en stap lekker naar buiten. Niets is makkelijker dan dit! Je kunt dit alleen doen, maar natuurlijk ook samen met een vriend(in), de buurman of -vrouw, je kinderen, partner enzovoorts. Kies zelf hoe ver of lang je gaat wandelen'. Het biedt in ieder geval deze voordelen, stelt Bart.

- Wandelen herstelt schade van het lange zitten. Heb je werk waarbij je veel moet zitten? Probeer tussen je werk door af en toe een korte wandeling te maken.

- Wandelen verhoogt de creativiteit. Wacht je op inspiratie? Neem een wandeling! Tijdens en kort na de wandeling wordt je creativiteit verhoogt, waarbij twee keer zoveel creatieve respons wordt geproduceerd dan wanneer je zit.

- Wandelen vermindert stress. Tijdens het wandelen wordt de bloedtoevoer naar de hersenen gestimuleerd. Dat zorgt er voor dat je een helder hoofd krijgt, maar ook dat je je hoofd kan leegmaken.

Dit zijn pas drie goede redenen om regelmatig te gaan wandelen, maar er zijn er nog veel meer. Bart: 'Om het nog een beetje makkelijker te maken zorgen wij elke maand voor nieuwe wandelroutes. Per kern zijn er drie verschillende routes: 3, 5 en 7 kilometer. Deze routes worden aangegeven met pijlen. Groen voor 3 kilometer, oranje voor 5 en rood voor de 7 kilometer. Binnenkort kun je deze pijlen vinden in jouw dorp.'

  • KLIK HIER voor de routes, de locaties, het aantal kilometers en meer...

Lees meer over:

sport wandelen Bart in Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.