zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Stembussen gemeentenaam gesloten. Het aftellen is begonnen.

23 november 2016 (door AalburgNet)

REGIO - Gisteren (22-11) om 23:59 uur werden de stembussen voor de nieuwe gemeentenaam officieel gesloten. Er kon vanaf dat moment niet meer worden gereageerd.

Morgen, donderdag (24-11), wordt de nieuwe naam bekend gemaakt door burgemeester Yves de Boer van Werkendam. De eerste burger van Werkendam maakt deel uit van de naamgevingscommissie die eerder werd ingesteld.

Hoeveel mensen een stem hebben uitgebracht, hetzij digitaal of schriftelijk, is niet bekend.

Domeinnaam
De gemeente Woudrichem laat weten dat 'alle beschikbare namen' voor de eventueel nieuwe gemeentenaam al zijn vastgelegd. Niettegenstande dat heeft een ondernemer uit Veen, MWK Verhuur, een aantal namen in de verkoop gezet. Het gaat onder meer om www.gemeentealtena.nl en www.gemeente-altena.nl. Zie ook onderstaand bericht op internet.

Ook andere bedrijven lieten diverse namen in combinatie met de naam Altena eerder al registreren. Mocht het 'spaak' lopen dan zal men, zo liet de gemeente Woudrichem weten, contact zoeken met die betreffende registars. Aldus Brabants Dagblad.

Altena
Algemeen wordt aangenomen dat de naam Altena uit de bus zal rollen. Een en ander mede gebaseerd op de minipeiling die de redactie van AltenaSteden.net uitzette. 80% van alle deelnemers uit de drie betrokken gemeenten koos voor Altena. Wel of niet? Aan die voorlopige onzekerheid komt dus morgen een einde...

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.